Потърсете в сайта

Общинският кризисен щаб проведе заседание

Дата на публикуване: 20.10.2021 13:13
    Общинският кризисен щаб проведе заседание на 20 т.м. във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването с актуални мерки срещу Ковид 19, влизащи в сила от 00:00 часа на 21 октомври 2021 година.
     Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов – председател на щаба, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, началникът на Районно управление – главен инспектор Сълко Литов, управителят на Медицински център 1 – д-р Атанас Юнаков, заместник-командирът на 61-ва Стрямска бригада – полковник Мирослав Костадинов, Иван Мичев от карловската болница и общинският съветник д-р Иван Моллов разгледаха противоепидемичните мерки в заповедта на МЗ и обсъдиха произтичащото от тях взаимодействие между институциите.
    В момента в Ковид отделението в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ има 31 пациенти при 47 легла, разкрити с решение на Областния кризисен щаб и РЗИ, стана ясно на срещата. Медицинският център разполага с всички видове ваксини, като се наблюдава засилен интерес към поставяне на трета доза.
   От 21 октомври служители на РУ Карлово започват проверки за зелени сертификати и спазване на мерките в търговските обекти и заведенията, съобщи гл. инспектор Литов.
    От следващата седмица се възобновяват заседанията на Ковид комисията, председателствана от Доньо Тодоров.
   Членовете на Общинския кризисен щаб апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и близките! За по-голяма сигурност поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес!

Галерия