Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
„Белия двор“ да стане общински до края на годината, обеща министър Банов
10.09.2019

      Министърът на културата Боил Банов се срещна на 10 септември с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. На срещата министърът обеща подкрепа за финансиране на археологическите разкопки на тракийския град край с. Васил Левски. „Ръководителят на обекта доц. Костадин Кисьов е сериозен учен и работата му ще получи пълната подкрепа от държавата“  заяви министър Банов. Д-р Кабаиванов информира министъра за подготвяния проект за допълнително финансиране на разкопките по програмите на ЕС и  получи уверение, че Министерството на културата ще помогне за реализацията му.
     Кметът постави и въпроса за предвидените в държавния бюджет за 2019г. 78 000 лева за консервация и реставрация на вилата на братя Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Министър Банов обеща още в рамките на настоящия месец да бъдат преведени пари на общината, за да приключат навреме консервационните дейности, преди настъпването на есенно-зимния сезон.
    Министърът каза още, че процедурата по прехвърляне собствеността на „Белия двор“ от държавата на общината е в ход и се очаква да приключи до края на годината. Така „Белия двор“ ще бъде включен в комплекс „Старинно Карлово“ – най-успешния туристически обект на територията на общината.

8:15-12:15/ 13:00-17:00