Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
„Белия двор“ да стане общински до края на годината, обеща министър Банов
10.09.2019

      Министърът на културата Боил Банов се срещна на 10 септември с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. На срещата министърът обеща подкрепа за финансиране на археологическите разкопки на тракийския град край с. Васил Левски. „Ръководителят на обекта доц. Костадин Кисьов е сериозен учен и работата му ще получи пълната подкрепа от държавата“  заяви министър Банов. Д-р Кабаиванов информира министъра за подготвяния проект за допълнително финансиране на разкопките по програмите на ЕС и  получи уверение, че Министерството на културата ще помогне за реализацията му.
     Кметът постави и въпроса за предвидените в държавния бюджет за 2019г. 78 000 лева за консервация и реставрация на вилата на братя Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. Министър Банов обеща още в рамките на настоящия месец да бъдат преведени пари на общината, за да приключат навреме консервационните дейности, преди настъпването на есенно-зимния сезон.
    Министърът каза още, че процедурата по прехвърляне собствеността на „Белия двор“ от държавата на общината е в ход и се очаква да приключи до края на годината. Така „Белия двор“ ще бъде включен в комплекс „Старинно Карлово“ – най-успешния туристически обект на територията на общината.