Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов: Читалището във Ведраре вече има своя база
16.05.2019

     След дълги години липса на условия за пълноценна читалищна дейност, НЧ „Развитие – 2016г.” във Ведраре вече има свои помещения. Община Карлово разреши проблема, като закупи от ДСК първия етаж в сградата на кметството. Помещенията са за реализиране на културни инициативи. Пожелавам всички жители на Ведраре да ползват базата, а читалището да е обединителен духовен център за млади и стари. Това каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов пред жителите на селото на 15 май, когато връчи официално ключа за читалището на кмета Койчо Мутавчийски. Той благодари на д-р Кабаиванов за оказаното съдействие и увери, че самодейните колективи и библиотеката ще продължат да работят успешно.
       Женска певческа група „Ведрина” и танцов състав „Жар” поздравиха с изпълненията си гости и жители, които извиха кръшно народно хоро.
       Тържеството уважиха заместник-кметовете на общината Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова и общинският съветник Доньо Тодоров.

Народно Читалище „Развитие-2016” бе създадено през 2016 година от кмета на Ведраре Койчо Мутавчийски, който предостави една от стаите в кметството за библиотека, инициира и сформирането на певческа група, танцов и коледарски състави. Трите самодейни формации се представят с успех в празнични програми в региона.