Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
Шестият фестивал на етерично-маслените култури се провежда в Карлово
26.06.2020

         Шестият фестивал на етерично-маслените култури – Празник на лавандулата, бе открит на 26 юни в Бухаловия хан в Туристически комплекс „Старинно Карлово“.
            Заместник-кметът на общината Антон Минев, Феята на лавандулата Цвета Шаламанова и Царицата на розата Яна Цветкова поздравиха малки и големи, дошли на събитието в първия фестивален ден. В празничната програма участваха талантите от Музикална школа „Карловойс“ и от Балетно студио „Гранд фуете“, а деца и младежи показаха своите творчески заложби в организираното арт ателие „Да сътворим своята лавандулова фантазия“.
           Пена Николова представи нови живописни творби от Старинно Карлово в къща „Белия двор“. Като артист с безспорно доказан талант на пейзажист, я определи скулпторът Нина Канарова. Тя припомни творческия път на своята колега и сподели мисли за новия поглед на Пена Николова към пресъздаване на пейзажи от родния й град.
          Фестивалът продължава на 27 юни /събота/ с ритуал „Жънене на лавандула“ от 9:00ч. в лавандулово поле, а от 11:00ч. в Бухаловия хан ще започне „Магията на билките и етерично-маслените култури“ с демонстрация на лавандуловарене и  „Месим, за да се смесим“.

8:15-12:15/ 13:00-17:00