Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
Кметът д-р Емил Кабаиванов положи клетва, Доньо Тодоров е новият председател на Общински съвет Карлово
08.11.2019

   В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се проведе тържествената първа сесия на Общинския съвет. Кметът д-р Емил Кабаиванов, общинските съветници и избраните кметове на населени места от община Карлово положиха клетва за встъпване в длъжност. Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от община Карлово.
   Заседанието откри изпълняващият длъжността областен управител на област Пловдив Евелина Апостолова  и бе ръководено от най-възрастния общински съветник Тани Пимпилов. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи архиерейски наместник на карловска духовна околия иконом Марко Тодоров.
   В своето обръщение към всички присъстващи и към гражданите на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отбеляза: „Уважението към нашите съграждани е най-важно. Кметове ще има, общински съветници ще има. Мандатите са кратки. Но Карлово, всички селища от Калофер до Клисура и България са най-важни. За тях ние трябва да работим. Да не бъдем от различни страни, а да бъдем от една страна – страната на гражданите на Карловска община. Винаги да знаем, че нас ни гледат някъде от горе, от високо Апостола, неговите съратници и най-големите български дарители. Гледат ни тези, заради които България е свободна, заради които днес можем да се закълнем. Това никога да не го забравяме в нашите решения и в нашата работа“, каза кметът и пожела успех и конструктивност в работата на Общинския съвет и кметовете на кметства.
    За председател на Общински съвет Карлово бе избран Доньо Тодоров.
8:15-12:15/ 13:00-17:00