Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
В Карлово се проведе училищна щафета „По стъпките на братя Евлогий и Христо Георгиеви“
03.10.2019

    Младежки информационен център – Карлово проведе училищна щафета „По стъпките на братя Евлогий и Христо Георгиеви“, посветена на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев. Щафетата е част от инициативите, посветени на годишнините от рождението на двамата братя и проведени днес в родния град на големите дарители. Старт на щафетата даде заместник-кметът на община Карлово Антон Минев.
   В състезанието участваха отбори от: ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“, ПГ „Христо Смирненски“, СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Райно Попович“, както и отбор от доброволци към Младежкия информационен център. Всички преминаха през различни маршрути, включващи знакови обекти в град Карлово, свързани с живота и дейността на двамата големи дарители.  
   Първи финишираха състезателите от СУ „Васил Левски“, втори - ПГ „Христо Смирненски“, трети - екипът на Младежки информационен център.
   Отборите бяха наградени от директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ в община Карлово Петя Найденова с купи и грамоти. Директорът на Младежки информационен център Цветина Захарлиева награди участниците с чадъри и обяви голямата награда за всички 42-ма участници в щафетата – екскурзия до град Букурещ в Румъния, с посещение на гробницата на братя Евлогий и Христо Георгиеви. Наградата е осигурена от кмета на община Карлово и председател на инициативния комитет за отбелязване годишнините от рождението на двамата карловски дарители -  д-р Емил Кабаиванов.
8:15-12:15/ 13:00-17:00