Община Карлово

Официален сайт

Започна почистване на улици и пътни платна

1472M
    След приключване на зимния сезон, започна машинно и ръчно почистване на пътните платна и тротоарите на територията на град Карлово. Ще бъде извършено механизирано метене и миене, като дейността ще се осъществява със специализирани авомобили, снабдени с устройство за оросяване на обработените платна, метене с четка и засмукване на отпадъците.  
Паралелно с машинното почистване, служители на община Карлово ще почистват ръчно улици и тротоари. 
   Звено „Инспекторат“ към община Карлово ще упражнява контрол по изпълнение на дейностите.
1473M 1475M

Пазете природата, тя е за всички!

1469М
    Това са снимки направени на ул. „Тодор Каблешков“ в непосредствена близост до парк „Водопад“. Недобросъвестни граждани, тази нощ, са бутнали контейнера, а боклуците са разпилени по цялата площадка. Служители на община Карлово реагираха своевременно и района е почистен. 
    Отправяме апел към всички съграждани и гости на гарда ни: Пазете природата чиста, тя е за всички!
1470M

1468М

Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово

B536 

     Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово. Инициативата за изграждането на паметника е на бившите ракетчици от поделенията в Марино поле и членове на общинска организация „Васил Левски“ на СОСРЗ – Карлово. Монументът ще бъде изграден до края на годината и ще се намира в градинката на ул. „Тодор Каблешков“.
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи своите поздравления към всички участници в родолюбивата инициатива, чиято цел е да бъде изграден паметник, който да напомня за воинската слава на двете ракетни поделения в Марино поле - 56-та Ракетна бригада и 129-та  Подвижна ракетно-техническа база. Д-р Кабаиванов изказа и своята пълна подкрепа за изграждането на монумента.
     В тържествената церемония взеха участие духовият оркестър и рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада. На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово – Теодор Шойлеков, заместник-областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, кметът на община Сопот – Деян Дойнов, заместник-кметът на община Карлово – Антон Минев, секретарят на община Карлово – Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи командири на военни формирования, представители на СОСРЗ, десетки жители на града.

B537

Поздрав от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по повод 8-ми март

B535 

     Уважаеми дами,
     Приемете моите сърдечни поздрави и пожелания по случай 8-ми март – Международен ден на жената. 
     Един от най-красивите празници, който носи много очарование, свързан с желания и мечти! Ден озарен от Вашите усмивки.
     Благодаря за безкрайната Ви отдаденост, с която отстоявате традициите на българското семейство, за грижата, с която дарявате децата ни, за силата в трудните моменти и за подкрепата на нашето мъжко самочувствие. Вие сте благословени да дарявате живот, да пазите духовните ценности. Вашата всеотдайност ни прави по-добри и отговорни. Вие сте нашето вдъхновение, копнеж и подкрепа!
     Честити да сте в здраве и благоденствие!
     
     Д-р Емил Кабаиванов

     Кмет на община Карлово