Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
Френски доброволци ще направят дарение за детските градини от общината
05.08.2019

    За трета поредна година Френският корпус за солидарност „EUROP’RAID” пристига в Карлово с дарение за детските градини на община Карлово по инициатива на Младежки информационен център – Карлово.
    Тази година френските доброволци пристигат на 09 август 2019 на стадиона в Карлово с 60 рали-автомобила Пежо205, натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване за детските градини на Община Карлово. 180 френски доброволеца пропътуват 20 страни, за да зарадват децата на Карлово.
   Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’Raid 2019”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.
  Събитието е част от инициативите на МИЦ - Карлово за  12 август –Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци са подготвили с подкрепата на Община Карлово посрещане на френските доброволци с български знамена, спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
   „Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през 2015 те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния. През 2018г.  доброволците са вече 750, пътуващи с 250 автомобила, разделени на четири екипа, каращи дарения за Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. В България идват отново само в Карлово, по покана на МИЦ-Карлово.

Заповядайте на стадиона в Карлово на 09 август от 15:00 да посрещнем с български знамена доброволците.