Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
Откриха новоизградената спортна зала в СУ „Васил Левски“
30.11.2018

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, директорът на СУ „Васил Левски“ Мариана Манчева и официални гости, присъствали на събитието, прерязаха лентата на новоизградената, многофункционална спортна зала в СУ „Васил Левски“. В приветствието си, кметът на Карлово д-р Кабаиванов припомни стартирането и надграждането на проектите, благодарение на които настоящото събитие е факт. „Началото поставихме през 2012 година с Интегрирания план за градско възстановяване и развитие – основоположният документ за развитието на Карлово. Един от основните приоритети в плана за нас бе създаването на съвременни условия в училищата и детските градини в общината…Тази зала е както за учениците, така и за провеждане на градски, регионални и национални състезания… Пожелавам, нашите съграждани да влизат по-често тук – и като състезатели, и като публика. Защото Карлово трябва да обогати своята спортна история. Благодаря на всички, които работеха, за да стане факт тази многофункционална спортна зала!“, каза кметът.
    Директорът на училището-домакин – Мариана Манчева, сподели пред препълнената зала: „Щастлива съм, че всички вие сте тук, в най-старото, най-голямото и вече – най-модерното училище на територията на община Карлово!“
   Поздравления към ръководството на общината и към професионалните екипи, реализирали проекта, отправиха проф. Иван Димов – съветник на министъра на образованието и науката и народният представител ген. Константин Попов.
   Сградата беше осветена от архиерейския наместник на Карловска духовна околия - иконом Марко Тодоров, който отслужи молебен за здраве и благоденствие на децата, родителите и учителите. След церемонията, възпитаници на СУ „Васил Левски“ представиха музикална програма и демонстративна игра по волейбол, а присъстващите официални лица разгледаха спортните  съоръжения. Те са най-голямата и най-сложна, като изпълнение, част от проекта за цялостна реконструкция и модернизация на образователната инфраструктура в община Карлово. Интегрираният спортен комплекс включва: уникален за страната ни тенис корт върху покрива на залата,  игрище за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и фитнес зала. Закритата база е климатизирана - има отопление и охлаждане - според изискването на държавния стандарт за зали, в които се провеждат спортни състезания. Игрището за тенис е с акрилна настилка, монтирано е осветление, достъп до него осигурява и панорамен асансьор. Комплексът включва още три спортни площадки на територията на СУ „Васил Левски“, една от които в начален курс.
На официалната церемония по откриване на спортния комплекс присъстваха: д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Мариана Манчева – директор на СУ „Васил Левски“, ген. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание, проф. Иван Димов – съветник на министъра на образованието и науката, Евелина Апостолова – заместник-областен управител на област Пловдив, Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет – Карлово, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, подполковник Димитър Мерудийски – началник на в. ф. 22680, заместник-кметовете Данка Люртова и Антон Минев, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, инж. Павлена Станева – ръководител на проекта; ръководителите на фирми, осъществили строителните дейности, инвеститорски, авторски и строителни надзор, общински съветници, кметове на населени места, директори на детски градини и училища, ученици и граждани.
   На заключителна пресконференция, проведена преди официалното откриване, бяха съобщени подробности за реализирания от община Карлово проект „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали“ по който бяха изградени: нова спортна зала и нови три спортни площадки в СУ „Васил Левски“; нов тенис корт в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“; многофункционални спортни площадки в  ОУ „Райно Попович“ и СУ „Васил Левски“; нов корпус и нови детски площадки в ДГ „Ана Козинарова“, филиал с. Розино; извърши се реконструкция и модернизация на плувен басейн в СУ „Христо Проданов“; реконструкция и модернизация на детските площадки и прилежащи терени във всички детски градини на територията на гр. Карлово и кв. Сушица. Общата стойност на проекта е 7 174  46 лв. С неговото изпълнение се постигна подобряване, обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в община Карлово, в съответствие с изискванията на Европейския съюз и потребностите на децата и гражданите. „Основният приоритет в нашата работа, който получи доверието на гражданите, е и остава в бъдеще – грижата за нашите деца, за детските градини и училищата“, каза д-р Кабаиванов и благодари на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за помощта и подкрепата, които получава община Карлово от министерството.
   Проект № BG16RFOP001-1.038-0002 – C01 „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали“ е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“