Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
Представители на Европейския потребителски център посетиха община Карлово
08.11.2018
 

     Представители на Европейския потребителски център посетиха община Карлово и се срещнаха със заместник-кмета Стойо Карагенски и специалисти от общинска администрация. Работната срещна се състоя в заседателната зала на община Карлово. Директорът на ЕПЦ България Игнат Арсенов представи дейността на потребителския център и заедно със заместник-кмета обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество между двете институции в бъдеще.
     Европейският потребителски център е част от мрежа от общо 30 подобни центъра в ЕС, Исландия и Норвегия, които работят заедно, за да разрешават потребителски спорове по доброволен път – т.е. с помощта на преговори между потребители и търговци.  ЕПЦ е съфинансиран от Европейската комисия. У нас Центърът е под шапката на Комисията за защита на потребителите.
     Директорът на ЕПЦ България поясни още, че основната задача на Центъра е да помага на потребители от България, които имат проблеми с търговец, регистриран в друга държава, членка на ЕС, Исландия и Норвегия. Или обратно – на чужденци от ЕС, които не са останали доволни от стоки или услуги на български фирми.
     Жалба към Европейския потребителски център може да се подаде на сайта на ЕПЦ България www.ecc.bg. Важно е към нея да се приложат всички документи, както и билети, касови бележки или снимки в зависимост от казуса. Също така преди да се обърнат към ЕПЦ, потребителите трябва да са се свързали с търговеца и да не са получили задоволителен отговор или решение на своя проблем.
     Заместник-кметът Стойо Карагенски пое ангажимент ЕПЦ България да се включи със свой информационен щанд на традиционния Празник на розата в Карлово през 2019 година. По този начин всички жители и гости на община Карлово ще могат да се запознаят със своите права на потребители като европейски граждани.