Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
НОЩ В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР
05.11.2018
     С „Нощ в Младежкия център“ приключи кампанията „Time to Move2018” на Младежки информационен център - Карлово като Евродеск точка за региона.
     Ръководителят на центъра, г-жа Цветина Захарлиева, направи презентация за възможностите за мобилност, които предлага програма Еразъм+ и представи проектите, реализирани през последните години, благодарение на които над 700 младежи от региона са участвали в международни младежки обмени, обучения и семинари.
Младежи, участници в различни проекти за мобилност в Европа споделяха опита и преживяванията си, насърчавайки повече младежи да се включват.
Само за последните два месеца 25 младежи взеха участие в проекти за мобилност в Сърбия ("Games and Multicultural Europe"12-19 октомври 2018, "Leaving Youth-Facing the Truth" 17-24 септември 2018), Румъния ("LEO-Learning from each other" 19-26), Испания ("Social Evolution" 9-17 октомври 2018) и Полша ("Success on Labour Market" 19-26 септември 2018). Предстоят нови одобрени проекти за Румъния и Испания.
     Групата младежи, участвали в международния лагер "Радуга 2018" в град Брянск, Русия също разказаха за емоциите от младежкия лагер. Павлина Сотирова сподели за трогателния подарък, който международните и приятели са и подготвили с пожелания за рожденния ден и снимки от различни участия през последните години. Програма "Еразъм+" не само дава възможност на младите хора да пътуват, опознават света и различните култури и традиции; да развиват полезни умения, но и да създават приятелства и желание народите да живеят в мир и разбирателство.
 
Източник: Младежки център - Карлово