Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
Направени бяха безплатни прегледи за остеопороза
02.11.2018
   От 29.10. до 31.10 2018 г. включително, Фондация „АДРА България“ съвместно с Община Карлово извърши напълно безплатни за населението здравни прегледи на костна плътност с цел ранно откриване, диагностика и превенция на остеопороза. Бяха прегледани обстойно и внимателно над 150 човека, като на всеки бе даден принтиран резултат от изследването, предписан подходящ хранителен режим или пациентите бяха пренасочени за вниманието на лекар – специалист.
  Фондация „АДРА България“ извършва безплатни здравни прегледи в цяла България и тази година приоритет са малките и средни общини. Извършват се и се изследват със собствена медицинска апаратура изследвания с Ехограф, ЕКГ, Остеоденситометър /Костна плътност/, Дихателен обем, Кръвна захар и много други. Фондацията е основен доставчик и дарител на болнично оборудване за държавни и общински болници. Един от редовните и големи дарители на болница Пирогов.
  Според представителя на фондацията г-н Симеон Гугутков, прегледаните хора, без да са представителна извадка, са в допустимите норми на износване на костна плътност с много малки изключения. На преден план по-скоро изпъкнаха проблеми като обездвижване и наднормено тегло.
   Надяваме се, че за в бъдеще ще има и други подобни социални и обществено полезни проекти за населението и общността от региона.