Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини
ЗА ВТОРА ГОДИНА ФРЕНСКИЯТ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ „EUROP’RAID” ПРИСТИГА В КАРЛОВО С ДАРЕНИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА КАРЛОВО ПО ИНИЦИАТИВА НА МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР- КАРЛОВО
07.08.2018


    Тази година френските доброволци пристигат на 10 август 2018 на стадиона в Карлово, не с 40, а с 60 рали-автомобила Пежо205, натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали,ученически пособия и оборудване за детските градини на Община Карлово. 180 френски доброволеца пропътуват 20 страни, за да зарадват децата на Карлово.
   Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’raid2018”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.
   Събитието е част от инициативите на МИЦ-Карлово за  12 август –Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци са подготвили посрещане на френските доброволци с български знамена и спортни игри и занимания за децата. Така насърчаваме доброволчеството сред младежите, осмисляме свободното им време през ваканцията с полезни за местната общност дейности и ги насърчаваме да бъдат солидарни и да се включват в благотворителни каузи и инициативи.
„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през2015 те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания,България и Румъния.През 2018г.  доброволците са вече 724, пътуващи с 242 автомобила ,разделени на четири екипа, които ще доставят дарения в Босна и Херцеговина, Албания,Македония и България. Като в България идват специално и само за децата на Община Карлово, по покана на МИЦ-Карлово.
    Заповядайте на стадиона в Карлово на 10 август от 16:00 да посрещнем с български знамена доброволците.

Източник: Младежки информационен център - Карлово