Община Карлово

Официален сайт

Представяне на книгата "Азъ служихъ при Дранговъ"

1347М
ОБЩИНА КАРЛОВО
и
61-ВА СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА
ВИ КАНЯТ
на
23.11.2017 г. от 17.30 ч. в НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ – Камерна зала
на  „Вечер по отечестволюбие“, където ще бъде представена книгата
„Азъ служихъ при Дранговъ“ от Красимир Узунов.
    Книгата е посветена на живота и делото на полковник Борис Дрангов, командир на 5-ти пехотен Македонски полк, изтъкнат военачалник и военен педагог, участник в Илинденско-Преображенското въстание, в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.
  В представянето ще участват: Цвета Караянчева – председател на Народното събрание, генерал Константин Попов – председател на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание, вицеадмирал Пламен Манушев – народен представител, Жельо Бойчев – народен представител, полковник Емил Янев – заместник-началник на Военна академия „Георги С. Раковски“.

Заповядайте!

Среща с председателя на Комисията за регулиране на съобщенията

B484  
     На 24 ноември (петък) от 11:00 ч.в зала „Васил Караиванов“, сградата на община Карлово, председателят на Комисия за регулиране на съобщенията (КРСд-р Веселин Божков ще се срещне с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, както и с кметовете на населени места от общината.
     На срещата се предвижда регулаторът да се запознае с проблемите, свързани с използването на електронните съобщителни услуги, които срещат жителите на региона и да окаже съдействие за разрешаване на посочените трудности.
     С цел максимална прозрачност и осведоменост на обществеността, от 12:00 ч. д-р Емил Кабаиванов и д-р Веселин Божков ще дадат брифинг относно резултатите от проведените разговори. Д-р Божков ще представи и актуална информация за проблемите, които най-често срещат потребителите във взаимоотношенията си с мобилните оператори в региона и страната.Студенти ще засаждат дръвчета в Апостоловата гора

1348М  УНИВЕРСИТЕТ ПО БИБЛИОТЕКОЗНАНИЕ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ Untitled 3
и
ОБЩИНА КАРЛОВО
СЪОБЩЕНИЕ
Карлово, 22 ноември 2017г.

    По повод 180-годишнинта от рождението на Васил Левски Община Карлово, Националният музей Васил Левски, Държавното горско стопанство, гр. Карлово, и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) ще участват в заключителни събития, посветени на Юбилейната година. Със засаждането на дръвчета в Гората на Апостола, студентите, преподавателите и гражданите на гр. Карлово ще отдадат почит пред паметта на Апостола на Свободата. Тържественият ритуал за засаждане на дръвчета в Гората на Апостола ще започне на 22 ноември (сряда) от 10:30часа .
    По късно, от 13:30 часа, в Националния музей „Васил Левски“, студентите и докторантите ще представят свой разработки за Апостола на Свободата, актуални оценки за делото на Васил Левски в социалните мрежи и средствата за масово осведомяване, задействане на елементи от националната културна памет по време на юбилеите и др.
    На събитието ще присъстват много гости, сред които доц. Кирчо Атанасов, председател на общинския комитет “Васил Левски” - Пловдив. Инициативата e в изпълнение на проект НИП по Наредба № 3 на МОН, на тема: “Културна памет и национална идентичност. Документи, архиви и книжовно наследство с ръководител проф.д.ф.н Ваня Добрева.
                                                                                                             ЗА КОНТАКТИ: 
ас.д-р Боян Аспарухов
Моб.тел.: +359-988-888-564 
Имейл: JLIB_HTML_CLOAKING