Община Карлово

Официален сайт

Почиства се Републикански път ІІ -64 – Карлово – Баня

1707g
      Вече четвърти ден се почиства Републикански път ІІ – 64 от работници към Община Карлово, назначени по програма „Младежка
  заетост”. Участъкът, който почистват е по посока Карлово – Баня. Събрани са над 200 чувала със смесени битови отпадъци, и ще бъдат предадени в системата за сепарация на община Карлово. Дейността по почистването продължава.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРУПА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ „ОБЕДИНЕНИ ЗА НАШАТА ОБЩИНА“, ИЗДИГНАЛА Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО

1418М
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
    Нашата Декларацията е по повод представената за ратификация в Парламента Истанбулска конвенция.
В последните дни усилено се коментира по всички информационни студия темата ЗА или ПРОТИВ ратификацията на Истанбулската конвенция.
Защо – защото след ратификацията в Парламента тя автоматично получава водеща роля над националното законодателство и резерви по спорните точки не са възможни, както това е указано изрично в чл. 78 на Конвенцията.
И ТАКА ЗАЩО СМЕ ПРОТИВ?
Обяснителният доклад към конвенцията е 65 стр. и подробно дава всички възможни детайли по тълкуването на текстовете.
На пръв поглед Конвенцията е прекрасен документ, защото тя обхваща всички форми на насилие над жените в съвременния свят и описва и предлага на страните конкретни мерки за борба срещу това явление.
НО НА ПРЪВ ПОГЛЕД!
А при вникване в същината, истината лъсва. Обяснителният доклад на Конвенцията е ясен – закриляме гейове, травестити и лесбийки.
В Преамбюла са изброени основните човешки права на жените: сигурност, свобода, достойнство, физическа и емоционална неприкосновеност, а липса едно от най-важните права на жените – МАЙЧИНСТВОТО!
ЗАЩО?
Защото според джендър идеологията на  Джудит Бътлър, която е втъкана във философията на Истанбулската конвенция, децата не се зачеват, а се проектират и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности – като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба.
Нещо повече в глава I-ва, чл. 3, т. 43 се обяснява, че съществуват и социално конструирани роли, поведения, дейности и характеристики на пола, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете. Преведено на обикновен език, това означава, че Конвенцията прави категорична разлика между пол – мъж – жена и социален пол „джендър“ и това трябва да влезе в законодателството ни.
Вкарването на термина джендър е умишлено – има за цел да осигури защита срещу насилието не просто и не само на жените, като биологичен пол, но и на „жените“, които всъщност са родени като мъже, но са заявили, че се чувстват като жени и този социален статут им е официално признат.
Обаче, натрапчивото желание на някои политици да регулират сфери, които са лични и дълбоко интимни, води до объркване, което не е безобидно. Опасението, че така се отваря вратата за бъдещи проблеми е основателно.
Светият синод на БПЦ излезе с категорична позиция, че понятието джендър, разграничено от понятието пол, се използват с цел превръщането в държавни политики на една идеология, която отрича, че човек съществува като мъж или жена и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език, който намираме в конвенцията и който е чужд и непознат за нашата народопсихология, култура, традиции и правна система. Тази идеология съдържа ново разбиране за човека – човекът като самовластен господар, човек без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Светият синод порицава и въвеждането на обучения за децата на нестереотипните роли на пола (мъже, които се чувстват като жени и жени, които се чувства като мъже. Конвенцията изисква в училищата да се разяснява на учениците, че е възможно да са родени в грешното тяло и ако има такова усещане открито да го заявяват).
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
Държави, които са подписали конвенцията, но не са я ратифицирали: България, Великобритания, Хърватия, Гърция, Люксембург, Чехия, Словакия, Унгария, Исландия, Ирландия, Литва, Латвия и Украйна.

Кукерските групи от община Карлово с награди от 27-ия Международен фестивал „Сурва 2018” Перник

1705g
Сурвакарите от групата на пернишкия квартал „Бела вода” и от село Джерман, заедно с кукерската група от кв. Сушица, град Карлово са победители в 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018” Перник. Те са носители  на най-голямата награда – „Златната маска”, определи жури с председател проф. Д-р Георг Краев.
    Кукерските групи от община Карлово, които участваха в 27-ия Международен фестивал в Перник са: от село Климент, село Соколица, село Столетово, село Войнягово, село Дъбене, град Баня, село Домлян, село Васил Левски и кв. Сушица, Карлово.
            Награди получиха:
-         кукерска група от село Климент която спечели в раздел „Награда за обучение в традицията” Кукери – БРОНЗОВ МЕДАЛ
-          кукерската група от село Домлян спечели „Специалната награда на Областен управител, област Перник”
-          кукерската група от село Васил Левски спечели „Специалната награда на кмета на община Перник”
        На фестивала участваха над 7500 души от девет държави, показващи маскарадни обичаи от своите земи. От древни времена кукерството остава една от най-обичаните традиции у нас, вещаеща отминаването на зимата и прогонваща злите сили. Със специални маски и костюми, кукерите танцуваха и извършваха обредни действия за здраве и плодородие.  
1706g

ПРОДЪЛЖАВА ПОДГОТОВКАТА НА ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО”

 Продължава подготовката на ОФК “Левски Карлово”  за проления полусезон на първенството на 3 лига.  

           Днес възпитаниците на треньора Красимир Манолов играха втората си контролна среща, този път с отбора на ОФК “Трявна”. Срещата завърши при резуртат 3 : 2 за ОФК “Левски Карлово”. Въпреки, че в този етап от подготовката резултатите не са най-важни, победата срещу един от водещите отбори на северозападна 3 лига е за самочуствие. В състава на нашия отбор играха много нови, млади футболисти, които показаха, че имат качества, но им предстои много работа, за да ги развият.   Головете за нашия отбор отбелязаха Георги Райнов в 7 и 16 мин. и Стефан Чилингиров в 63 мин.           

             Отборът на ОФК “Левски Карлово” игра в следният състав:  

            1  Цветан Тодоров (капитан) ( 74 мин. 12  Тодор Колев), 4. Борис Бисеров ( 18 мин. 14 Атанас Джаферов),  9  Никола Данчев, 6 Християн Момчилов, 11 Стойчо Недков, 21 Марио Георгиев, 7 Кирил Ангелов, 8 Динко Михайлов, 79 Георги Райнов ( 50 мин. 22 Стефан Чилингиров), 19 Александър Александров,  22 Стефан Чилингиров ( 31 мин. 10  Станислав Михайлов),   

           Следващата  контролна среща на представителния отбор  на ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” е в петък – 2 февруари от 18,00 ч. на спортен комплекс “Коматево” с отбора юноши 19 на ПФК “Ботев” Пловдив. 

20180127   201801271