Община Карлово

Официален сайт

Откриха нова детска площадка в с. Климент

       79к
        Кметът на село Климент Мано Манов откри детска площадка в двора на детската градина на селото.
Децата ще имат възможността да се  радват на класна стая на открито и различни детски съоръжения - всичко това благодарение на финансиране от Министерството на околната среда и водите  и ПУДООС  по проект “ В Климент с четка и палитра”, с допълнителна помощ от страна на Община Карлово и щедри спонсори.
     Сградата на детската градина е санирана, подменена е дограмата и водосточните тръби, сменена е и вътрешната мебелировка.
     На събитието присъстваха представители на Община Карлово, общинският съветник Светлозар Янков, директорът на Детската градина – Недялка Савова и учители.
80к

ОбС Карлово прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Карлово за 2016 г.

B419
     ОбС Карлово прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Карлово за 2016 г. на редовно заседание, което се състоя в зала “Васил Караиванов” на Община Карлово. Общинските съветници приеха още докладни записки, свързани с: увеличаване числеността на персонала на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост – гр. Баня; вземане на решение за отдаване под наем на помещения за здравна дейност, находящи се в МБАЛ “Д-р Киро Попов” – Карлово и “Медицински център 1” – Карлово, решения за изработване на проекти за подробни устройствени планове, продажба на дълготрайни материални активи и др.
     Останалите решения, които общинските съветници взеха са за разпореждане с имоти общинска собственост. Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на oбщина Карлово в законно установения срок.


СРЕЩА В КАРЛОВО ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА

1215M
     В камерната зала на Народно читалище „Васил Левски-1861г.“ Карлово гостуващи служители на читалища от общините Пещера, Дряново и Стамболийски представиха работещи практики през своя опит, идентифицирани проблеми и намерени решения, постигнати резултати, както и ползите за читалищата, местните власти и общностите. На срещата, открита от г-н Антон Минев, заместник-кмет на община Карлово, присъстваха секретари, председатели на читалища и кметове на населени места от  нашата община. Представяне на Платформа АГОРА направи г-жа Емилия Лисичкова, председател на Сдружението. 
   Споделянето на добри практики и опит е част от проекта "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна", реализиран от Сдружение „Платформа АГОРА” с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е да се разработи, утвърди и популяризира устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Моделът се реализира в 12 български общини на територията на цялата страна.
Източник: НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

Продължава подготовката на ОФК “Левски Карлово”

Отборите на ОФК “Левски Карлово” и “Евроколеж” завършиха наравно 3 : 3 в контролна среща, играна днес на стадиона в с. Оризари.

           Головете в днешната среща отбелязаха:

          0 : 1   Васил Стефанов

           1 : 1   Георги Куртев   ( дузпа )

           2 : 1   Иван Чергев     ( дузпа )

           2 : 2   Георги Куртев  

           3 : 2   Георги Куртев  

           3 : 3   Иван Чергев     ( дузпа )

         Старши треньорът на ОФК “Левски Карлово” Красимир Манолов заложи на същият стартов състав от предишните контроли с една промяна – на мястото на напусналият отбора Валентин Сливов като титуляр започна Ангел Тимнев.

         Цветан Тодоров – Никола Данчев, Янко Вълканов (капитан на отбора), Борис Бисеров, Боян Пенев - Иван Тилев, Ивелин Костов, Лъчезар Ангелов, Васил Стефанов – Ангел Тимнев, Иван Чергев.

           През второто полувреме в игра влязоха и юношите Тодор Колев, Димо Георгиев, Данаил Цонков и Петър Тричков.

             През следващата седмица в отбора ще бъдат изпробвани още няколко юноши.

           Следващата контролна среща е в петък – 28 юли от 18,30 ч. в Карлово на стадион “Васил Левски” с отбора на “Асеновец” – Асеновград.

            Първенството в Трета лига – Югоизточна зона започва на 12 август, като жребият ще бъде изтеглен на 2 август в ЗС на БФС – Пловдив.

             Програмата за срещите на ОФК “Левски Карлово” от есенния полусезон в Трета лига – Югоизточна зона ще бъде побликувана същият ден в официалния сайт на отбора.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера

1580g
        Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера.
    Официални гости бяха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, Иво Андонов директор на дирекция в Министерство на отбраната, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, народният представител Десислава Костадинова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, бригаден генерал Явор Матеев командир на 68-ма бригада „Специални сили”.
   По време на церемонията по откриването бяха прочетени поздравителни адреси от Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и Екатерина Захариева вицепремиер и министър на правосъдието. Специална грамота от министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе връчена на Николай Зайчев кмет на община Пещера. Бяха поднесени венци и цветя на новия паметник на Васил Левски.
Източник : Пазарджишка Марица 
1581g