Община Карлово

Официален сайт

Министър Румен Порожанов идва в Карлово за среща с розопроизводители

1549M
   На 19 май (събота) от 10,00 ч. в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще се срещне с местни розопроизводители  и кметове на населени места, във връзка с ниските изкупни цени на розовия цвят и проблемите с изкупуването на тазгодишната реколта.  Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, уговори срещата с министъра, след като днес той се срещна с протестиращи местни розопроизводители в с. Розино. По време на срещата, кметът алармира министъра за ситуацията и поиска спешна среща с него, на която да бъде обсъдено как да се спаси реколта 2018, защото производството в момента е в своя пик. На срещата в събота, кметът ще постави въпросите за двойно по-ниските изкупни цени  и неизкупуването на розовия цвят от прекупвачите. Д-р Кабаиванов ще поиска да бъдат обсъдени краткосрочните и дългосрочни мерки, които да бъдат взети, за да се защитят интересите в бранша, една от които е приемане на Закон за розата. 
     Днес д-р Кабаиванов обсъди с ръководството на „Българска роза“ АД Карлово проблемите на тазгодишната кампания, като се запозна с тяхното становище. 
    В село Розино местни розопроизводители протестираха срещу ниските изкупни цени и неизкупуването на продукцията от розов цвят. Те блокираха подбалканската линия, като на всеки половин час пропускаха движението за 15 минути и изсипаха рози по пътя в знак на протест. 
   Вчера в Карлово също спонтанно се събраха розопроизводители от населените места от общината, които поискаха съдействие от местното ръководство и защита на техните интереси във връзка с ниските изкупни цени на розовия цвят. 
     Във връзка с предполагаемото блокиране на пътища от розопроизводители и техния справедлив протест, кметът се обръща с призив към собствениците на розови масиви: „Протестът ви е справедлив и аз ви подкрепям. Призовавам ви с вашите действия да не възпрепятствате свободното придвижване на другите граждани, които нямат вина за създалата се неблагоприятна ситуация.“  
1550M

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРС „ АКО БЯХ УЧИТЕЛ……“, ОРГАНИЗИРАН ОТ МКБППМН – КАРЛОВО

B560 

     На 16.05.2018 г. от 16:00 ч. в Общинска библиотека „ Д-р Иван Богоров“ – гр. Карлово бяха наградени номинираните в конкурса, организиран от МКБППМН – Карлово „Ако бях учител……………….“.
     Комисията, разгледала творбите, присъди:
     I Награда в раздел „стихове“ бе връчена на Йоана Копринкова от 8 „б“ клас на СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово.
     II Награда се връчи на Нели Шапкова от 8 „в“ клас на ПГ „Генерал Владимир Заимов“ – гр. Сопот.
     Награди получиха също Рая Глушкова, най-малкият творец от 2 „в“ клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Карлово, Тани Надолийски от 8 „б“ клас от СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово, Дебора Петкова от 8 „а“ клас на СУ „Васил Левски“ – гр. Карлово, Веска Йорданова от 10 клас на ПГИ „Тодор Влайков“ – гр. Клисура и Филиз Палаз от 6 „б“ клас на СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово.
     Всеки участник получи плакет, грамота и награда за участието си в конкурса.
     Г- жа Нели Минчева – Секретар на МКБППМН – Карлово благодари на участвалите и им пожела здраве и нови творчески изяви, в които да покажат таланта си.

B561

Кметът д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в с. Дъбене


1546M

    Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в с. Дъбене, на която се срещна с жители на населеното място и се запозна с техните проблеми. Основните въпроси, които хората поставиха бяха свързани с дейността на НЧ „Христо Ботев – 1898 г.“, проблеми с инфраструктурата и ремонта на пътя Карлово – Дъбене – Войнягово и собствеността и ползването на земеделски земи. 
    На срещата присъстваше кметът на с. Дъбене – Вълко Шойлеков, зам.-кметът Антон Минев, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов и екип от специалисти от общинска администрация, които разясняваха на жителите процедурите за разрешаване на поставените въпроси и дейностите предприети от общината Карлово за подобряване на инфраструктурата на с. Дъбене.

1547M 1548M

Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2018 посетиха „Българска Роза“ АД

B558 

        Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2018 посетиха "Българска роза" АД и разгледаха продуктите, които произвежда фирмата.
     Момичетата бяха първите посетители в новооткрития шоурум на предприятието, който е изграден по повод 70-годишнина от създаването му. Претендентките за Царица на Розата – Карлово 2018 г. научиха много за предназначенията на българската маслодайна Роза и нейното широко разпространение в козметичната, хранително-вкусовата и парфюмерийната промишленост. Те имаха възможността да се доближат и да дегустират много от козметичните продукти на „Българска Роза“ АД и да се докоснат до същината на обработване на Розата.


B559

ВРЪЧВАНЕ НАГРАДАТА НА НОМИНИРАНИТЕ В КОНКУРСА „КЛАС НА МЕСЕЦА” ЗА МЕСЕЦ МАРТ И АПРИЛ 2018

1834g
         На 15.05.2018 г., Секретаря на МКБППМН Нели Минчева връчи грамота и плакет на номинираните в конкурса „Клас на месец март и месец април" 2018 г.
         В І-ва възрастова група „Клас на месец април” ще получат ІV клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Ведраре, с класен ръководител г-жа Десислава Парушева. Класът активно участва в организирането и провеждането на Великденски базар, в патронния празник на училището, участват активно в конкурс „Моето училище на 129 години”.
            За м. ІІІ. 2018 г. и м. ІV . 2018 г. във ІІ възрастова група бе награден VІ б клас на СУ „Васил Левски” – гр. Карлово с класен ръководител г-жа Димитрия Герова.
       Класът няма допуснати отсъствия по неуважителни причини и само за м. април има изяви в различни области – информационни технологии, математика, народни танци, конкурси по пеене в Панагюрище, Хисаря, Пловдив.
           ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!
           Източник: МКБППМН