Община Карлово

Официален сайт

СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР „ПО-ДОБРЕ ЗАЕДНО“ ПОСРЕЩА 24 МАЙ С БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА НА ДВОРА И СЕ ГОТВИ ЗА ЛЯТНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА

1555М
   Весела гъсеничка с българската азбука, дама и змия с цифрите се появиха в двора на Социален център „По-добре заедно“ за 24 май - Празника на славянската писменост и култура.
   Социалният център, функциониращ по проект „Да продължим доброто дело“ на Община Карлово, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси“ с№ BG05M9OP001-2.004-0026-С01 започва записване на деца, предучилищна възраст, за лятното училище в групите за юли и август в услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за равен старт в училище“.
   Записването за лятното училище се извършва на място в социалния център на ул. „Васил Караиванов“ 2 Б (над ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“). Групите ще бъдат от по 15 деца на месец, като приоритетно се приемат деца с направления от детските градини за необходимост от допълнителна педагогическа подкрепа, деца със СОП и деца от уязвими групи. Заниманията са със специалист педагог от 8:30 до 12:30 всеки учебен ден, като по проекта на децата е осигурена закуска и плод.

1556М

Съобщение 23.05.2018 година

       Община Карлово организира доставяне на кофи за битови отпадъци. Гражданите, които са подали декларация до кмета на община Карлово за подмяна на кофи за битови отпадъци, могат да получат нови, с документ за самоличност и връщане на старите съдове от 28.05.2018 година /понеделник/ от 09:00 часа до 17:00 часа на стадион „Васил Левски“ град Карлово.

С НАГРАЖДАВАНЕ НА АБИТУРИЕНТИ ОТЛИЧНИЦИ и ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ В КАРЛОВО ЗАПОЧНАХА ТЪРЖЕСТВАТА, ПОСВЕТЕНИ НА 24 МАЙ

      1840g

   
На официална церемония в зала „Васил Караиванов” на община Карлово бяха наградени 24 отличника и 32 изявени ученици от училищата в общината.
    „...В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, поздравявам отличниците и амбициозните деца, които съчетават разнообразни интереси и представят общината ни, поставяйте си високи цели, за да просперира нашия красив град Карлово и страната ни”, каза зам.-кмета Антон Минев. Той благодари на училищните директори и преподаватели за всеотдайната им работа.
      От името на д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово отличниците от випуск 2017/2018 получиха плакет, грамоти и книгата „Ботевата чета” от Атанаска Нанева. Изявените ученици постигнали високи резултати през учебната година в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта на общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, математика, ученически игри и др. получиха грамоти и книгата „Васил Левски – по спомени на Васил Караиванов”.
    Директорите на училища в общината, получиха от името на д-р Кабаиванов поздравителни адреси по повод 24 май. На церемонията присъстваха преподаватели, ученици, граждани.

1841g
1843g
 

Ива Тонкова е Царица на Розата - Карлово 2018 г.

      1837g
   
18-годишната карловка Ива Тонкова е новата Царица на Розата - Карлово 2018 година. Тя бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”. В конкурса взеха участие 12 млади и красиви девойки, които представиха своя чар и обаяние пред всички присъстващи в залата. Председател на журито за втора поредна година бе “Мис България 1995-та” - Жени Калканджиева.
    Ива е възпитаничка на СУ „Васил Левски“. Според нея: „Царица на розата не е просто титла , зад която стои поредното красиво лице - напротив , носителката на тази титла е представител на целия град Карлово и трябва да носи в себе си както физически принадлежности, така и интелект, маниери, добрина, учтивост, възпитание и още много други качества…“ Младото момиче ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата и следващите 12 месеца ще бъде красивият символ на Карловската розова долина.    
     Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие и поздрави всички участнички в конкурса.
    За първа подгласничка на Царицата бе избрана Виктория Трифонова, а втора подгласничка стана Лиляна Карабобева. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена отново на Ива Тонкова. Всички 12 участнички в конкурса получиха грамоти, сертификати за участие и награди от община Карлово.
      За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Деси Добрева и танцьорите от ансамбъл „Българе“, а водещи на конкурса бяха Александър Кадиев и Десислава Стоянова.
1838g
1839g

Министър Румен Порожанов и кметът д-р Емил Кабаиванов се срещнаха с розопроизводители от община Карлово

1552М
    Министър Румен Порожанов и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещнаха с розопроизводители от региона, които днес протестират заради ниските изкупни цени на розовия цвят. 
   На срещата, която се проведе в зала „Васил Караиванов“ бяха обсъдени и споделени от розопроизводителите спешните мерки, които трябва да се вземат, за да се решат проблемите в розопроизводството и продажбата на българското розово масло. 
    Министър Порожанов съобщи, че утре в Министерството на земеделието, храните и горите свиква среща със собствениците на всички дестилерии, които изкупуват розов цвят, за да дискутират създалата се ситуация и кани розопроизводителите и кметовете на населени места, също да присъстват на нея. Той ще настоява пред преработвателите, изкупната цена да не пада под себестойността на продукцията. Министърът съобщи, че в момента България продава два пъти повече розово масло, отколкото произвежда и това се дължи на вносни суровини, които компроментират качеството на българското розово масло на световния пазар. Затова, държавата трябва спешно да приеме Закон, който да контролира и регламентира целия процес на розопроизводство. На разговорите присъстваха и представители на „Българска роза“ АД Карлово, които са най-големият преработвател на розов цвят в региона. 
   Министър Румен Порожанов и кметът д-р Емил Кабаиванов отидоха на розовите масиви край Карлово и Баня и на място се срещнаха с протестиращите розопроизводители. Благодарение на проведените разговори с тях блокадата на пътя е вдигната и движението по всички пътища в община Карлово е освободено. Гражданите могат свободно да се придвижват.


1554M
1553М