Община Карлово

Официален сайт

Покана - 28 май 2018 г.

    1851g
    Каним жителите на Карлово на 28 май 2018 г., от 11.00 часа в храм „Св. Богородица” Карлово, по случай Свети Дух. Съпругата на кмета на община Карлово – Станимира Кабаиванова ще даде курбан за здравето и благоденствието на жителите на карловската община.
    Свети Дух е част от Светата Троица. Според християнската вяра той дава живот и освещава човешките души и тела. Този ден е и празник на Светата църква.

Д-р Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба Н. пр. Педро Родригес

1557M
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба – Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес и неговата съпруга. Посещението бе организирано от народния представител от община Карлово Веска Ненчева по повод предстоящия Празник на розата. Д-р Кабаиванов запозна посланик Родригес с характеристиките на община Карлово, икономиката, културните и исторически забележителности. Представи благоприятните природни дадености, благодарение на които тук се отглежда българската маслодайна роза. Той сподели пред гостите спецификите на розопроизводството и засегна възникналите през последните дни проблеми в отрасъла, както и това, че заедно с народния представител ще настояват за належащо приемане на Закон за Розата. 
   Посланик Родригес благодари за поканата да посети град Карлово и за топлото посрещане. Лично благодари на кмета на общината за прозрачността и честността, с които представи проблема с розопроизводителите и се надява ситуацията да бъде разрешена успешно. 
    По предложение на д-р Кабаиванов, една от школите по чужди езици в града ще организира ден на Република Куба в Карлово и ще представи страната пред младите карловци и жителите на града, а посланикът откликна с удоволствие на предложението. 
   Кметът на Карлово д-р Кабаиванов подари на н. пр. Педро Родригес златна значка с образа на Васил Левски и кристал с роза. 
  На срещата присъстваха: народният представител Веска Ненчева, заместник-кметовете Антон Минев и Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов, общинският съветник Манол Манолов, председателят на Асоциацията за приятелство България – Куба - Тамара Такова.

1558M

Кметът на община Карлово се срещна с г-н Шифу кмет на Мураяма, Япония

1854g
     Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе среща с делегация от японския град Мураяма, префектура Ямагата, водена от кмета г-н Такао Шифу. Повода на срещата бе установяване на сътрудничество и покана за побратимяване между Карлово и Мураяма.
      Антон Минев зам.-кмет представи община Карлово и възможностите за развитие в туризма, икономиката, културния обмен, спорта и др.
    Д-р Кабаиванов приветства гостите с „добре дошли” и благодари, че в тези хубави и радостни дни за гражданите на Карлово - Празника на розата, те са наши гости.
     Г-н Шифу каза, че е впечатлен от красивия ни град и природа. Той представи информация за град Мураяма – известен като града на розите, в който живеят около 25 хил.души и града се слави със ароматни рози от 750 вида.
    Д-р Кабаиванов заяви, че в един от градските паркове на Карлово ще се отдели кът, в който да бъдат посадени японски рози. А от наша страна ще им предоставим корени българска маслодайна роза и лавандула.
    Кметът на общината подари на г-н Шифу кристална роза и продукти от роза. Г-н Такао Шифу подари на своя колега рамкиран японски ероглиф – означаваш надежда. Кмета на Мурая покани делегация от Карлово да посети японския град с цел подписване на споразумение за партньорство.
    На срещата присъства ръководството на община Карлово и председателят на Общински съвет.

1853g
           

Отбелязахме 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

  1849g
       С издигане на националния флаг започна празничната програма по повод отбелязване Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на площад „20 юли” в Карлово.
           „ ... Това е Денят на буквите, на просветата, на духа, защото и „ний сме дали нещо на светът и на вси Словене книга да четат. В този ден се прекланяме и пред учителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието на нацията.Нека учениците израснат достойни, грамотни и одухотворени българи, такива, от които страната ни има нужда в момента”, каза в празничното си слово Антон Минев, зам.-кмет на община Карлово.
       Поздрав към учителите и учениците отправи Снежана Пеева ученичка от СУ „Васил Левски” Карлово. В програмата участваха ученици от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” и мажоретен състав при СУ ”Васил Левски”.
       На честването присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметове, общински съветници, учители, родители, ученици, граждани.

1850g

ПОЗДРАВ НА Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ ПО ПОВОД 24 МАЙ -ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

      1848g
         
 Уважаеми дейци на българската просвета и култура,
           Уважаеми учители и ученици,
       
   24 май е специална дата за нас. Той е единственият ден, в който всички ние се чувстваме само българи и сме заедно на празника на българщината. Без значение къде се намира, човек пази спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените в цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…”, с които започва най-обичаният и най-истински празник на родното училище.
     В този ден се прекланяме пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, създаващи устоите на нацията и възпитават поколенията.
      Поздравявам всички културни дейци от община Карлово за техния професионализъм и приноса им за развитието на общината като духовен и културен център на България.
     На всички преподаватели пожелавам  здраве, професионални успехи и самочувствие, с които да предават на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!
    А Вие, ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи!
      Честит празник!