Община Карлово

Официален сайт

Общинска библиотека - Карлово ще носи името на д-р Иван Богоров

1303М
    Общинска библиотека – Карлово да носи името на бележития възрожденец и борец за чистота на българския език, карловецът д-р Иван Богоров. Това приеха единодушно общинските съветници на днешното си редовно заседание. Решението се взима в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители по предложение на Дружеството на българските писатели – Карлово. 
   На заседанието днес бе прието предложението на кмета на село Климент Мано Манов, направено да кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, в населеното място да бъде изграден паметен мемориал на Свети Климент Охридски – първият епископ проповядвал на старобългарски език и основател на Охридската книжовна школа. 
   По предложение на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Общинският съвет го упълномощи да издаде Заповед за назначаване на временна комисия за установяване наличие на незаконни строежи в кв. „Стряма“ на гр. Баня и други населени места от общината. Комисията ще се състои от 11 члена - 5 служители на общинска администрация, 5 общински съветници и 1 представител на Районно управление на полицията. Работата на комисията ще се състои в проверки и констатации на нарушения, както и даване на предложения за тяхното разрешаване. 
   Всички решения от редовното заседание на Общинския съвет ще бъдат качени на официалната интернет страница на община Карлово в законноустановения срок.

1304М

Десет години от основаването си отбеляза клуб „Георги поп Райков“ – Столетово


1300М
    Десет годишен юбилей отбелязаха пенсионерите от клуб „Георги поп Райков” село Столетово. Гости на тържественото събитие бяха Тани Пимпилов – председател на Общинската организация на клубовете на пенсионера и Екатерина Маринова от Община Карлово. 
     Всички гости на празненството бяха посрещнати по традиция, с хляб и сол. 
     По повод годишнината, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, изпрати поздравителен адрес и вкусна торта. 
Гергана Тодорова, организатор на клуба „Георги поп Райков“ приветства всички с думите: „Година след година от 25 октомври 2007 г. до днес 25 октомври 2017 г. - 10 години! И малко, и много! Малко сравнение с времето, което не спира и много за един човешки живот! За нас – пенсионерите от Столетово последните 10 години са свързани с нашия Клуб, колко много означават тези две думи нашият Клуб! Това е топлината, приятелството, доверието, радостта и мъката ни, изживени заедно. Това се емоциите ни на екскурзиите, на рождените ни дни, на тържествата, на песните и шегите, на хубавите думи. Днес на нашия 10 годишен юбилей няма да правя отчет на изминалите години. Но не мога да не ви кажа: Скъпи приятели, благодаря ви, че запазихме доверието помежду си, не се разделихме на лагери. И най-радостното е, че още ни е хубаво да бъдем заедно около масата и макар за малко забравяме за всекидневните си грижи и тревоги, болежките си, които всички имаме. Благодарим за подкрепата и на нашите по-млади приятели от Читалището и Кметството. Пожелавам на всички да сме здрави и спокойни, да се радваме на близките си! Да  ни е честит юбилея! Нека да го има Пенсионерския ни клуб, когато се пенсионират децата и внуците ни!
Източник: НЧ „Христо Ботев“ с. Столетово 

1301М
1302М

Предстои ремонт на на жп линията между град Карлово и село Дъбене

1299M
    Уведомяваме населението и заинтересованите институции, че от 16.00 часа на 06.11.2017 г. до 16.00 часа на 12.11.2017 година ще бъде извършен ремонт на железните прелези на жп км. 55+437 и км. 57+567 в междугарие Баня – Карлово по 82-ра жп линия, между населените места село Дъбене и град Карлово на автомобилен път ІV-64 -204 община Карлово. 
    По време на ремонта ППС ще преминават по обходен маршрут Карлово – Баня – Войнягово – Дъбене, съгласно одобрен проект за временна организация на движението (ВОД) на път ІV – 64 /Карлово – Баня – Войнягово – Дъбене/. По обходния маршрут и в района на прелезите от двете страни ще има поставена необходимата вертикална сигнализация.

Източник: ЖП Секция Пловдив

Съобщение

gerbkarlovo
      Община Карлово уведомява гражданите, че за задушница, която е на 04.11.2017 г. е желателно да почистят гробовете на своите близки до 29.10.2017 г., тъй като  от понеделник - 30.10.2017 г. ще се извърши почистване и извозване  на растителни отпадъци с техника.

Калофер се сдоби с младежко пространство „Фонтаните_Мястото”

1651g
     Калофер е 9-тия град, който се сдоби с младежко пространство „Фонтаните_Мястото“, създадено по проект
“TheSpot”( “_Мястото“). Проектът се осъществи от сдружение „Млади, активни, креативни“ с помощта на много активни доброволци от града под наставленията на урбаниста Тодор Кесаровски и с финансовата подкрепа на сдружение „БГ Бъди активен“ гр.Пловдив. Проектът премина през три етапа в периода от 18 септември до 21 октомври : 
-  анкета и допитване до местните младежи какво искат да има създадено в градинката зад Даскал Ботевото училище;
- обществено обсъждане - за да се реши точно, какви структури ще се изградят; 
- физическа намеса и преобразяване на мястото, според желанията на местните младежи.
   Градинката зад Даскал Ботевото училище символично е разделена на две части – едната част е предназначена за културно-творчески изяви, където бяха поставени интерактивни структури, които могат да се използват за седалки в лятното кино, за сценични и творчески изяви, за дискусии и литературни четения или просто за приятелски разговори. В тази част бяха поставени и къщичка за споделяне на книги, изложбени пана, пейки, маса с шах и табла. В другата  част бе създаден истински Паркур парк за физическа активност, в който има лост, успоредка, тенис на маса, slikeline (въже, по което да ходят и да тренират равновесие и концентрация) различни по височина и форма структури, които се използват от младежите за free run (свободно бягане) и красиви акробатични салта във въздуха.Паркът вече е любимото място на младите хора от Калофер.
     Източник: Сдружение „Млади, активни, креативни”