Община Карлово

Официален сайт

Програма - Празник на град Баня

1605g
ПРОГРАМА
"Обичам те, защото те познавам" –празник на гр.Баня
/24 август – 03 септември  2017г./, 15 години от обявяването на Баня за град
24.08.2017г. / Четвъртък/
19.00 часа - Фоайето на читалището
Изложба „Да надникнем в бабината ракла” –ГИФ при НЧ ”Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” –гр.Баня
25.08.2017г. / Петък/
10,00 часа- Площада пред читалището
Детски пленер „Слънцето в нашите сърца”, с художниците Аглика Петрова и Евгений Петров и „Танцово училище за  деца” –разучаване на народни танци.
19.30часа в голямата зала на читалището
Театрално музикален център - гр.Кърджали  с комедията „Застреляй   идиотите”, с Елен Колев, Русалина Майналовска, Ивайло Калоянчев и Веселин Цанев
21,30 – Младежка дискотека – 24,00 часа
26.08.2017г. /Събота/
18.30 часа - Площада пред читалището
Тържествено откриване на празника, Водосвет
В програмата:
19,00 часа -Духов оркестър гр.Етрополе
Танцова формация „Ангелите на чарли” – гр.Карлово.
Женска певческа група „Каравеловски славеи” и Мъжка певческа група „Веселяци”с.Каравелово.
Фолклорно надиграване „Средногорска плетеница”
с фолклорни клубове от гр.Баня, гр.Харманли, гр.Сливен, с.Бегунци, с.Царацово.
Оркестър за народна музика „Млади тракийци” –ръководител Божидар Стрехин.
Празнични илюминации.
03.09.2017г. /Неделя/
1. От 10,00 до15,00 часа –Кростриатлон  купа „Марин Маринов” –Турнир по крос триатлон купа „Марин Маринов” ще се проведе за шесто издание.
Централен минерален плаж гр.Баня. Регистрация на място или на е-майл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 31.08.2017г.
Нека заедно отпразнуваме 15 години от обявяване на Баня за град!

На Голяма Богородица в Карлово изпратиха 34-ти военен контингент на мисия в Афганистан

1239М

    На днешния голям християнски празник – Успение на Света Богородица, в Карлово, тържествено бе изпратен 34-ти военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Официалната церемония се състоя на площад „Васил Левски“. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев подари икона на Света Богородица на националния командир на контингента полковник Светослав Халваджиев и поздрави военнослужещите с думите: „Всички вярваме, че ще защитите дълга, който сте положили пред Родината независимо пред какви трудности ще изпаднете в дадена ситуация. Нека иконата на Света Богородица да пази всички вас, за да се върнете живи и здрави. На добър час!“ Слово произнесе заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков. Отец Златан, свещеник от карловска духовна околия, благослови войниците и ги поръси за здраве със светена вода. 
    Контингентът е в състав от 100 военнослужещи, от които 8 жени и включва: национален елемент; група за охрана на летище Кандахар в състав от 76 военнослужещи; щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. 
   На церемонията присъстваха: Анатолий Величков – заместник-министър на отбраната, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, генерал-лейтенант Пламен Атанасов – заместник-началник на отбраната, Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на президента на Република България, Илия Милушев – съветник по сигурност и отбрана на президента, генерал-лейтенант Любчо Тодоров – командващ на съвместното командване на силите, бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътни войски, генерал-майор Груди Ангелов – началник на Военна академия „Георги С. Раковски“, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет Карлово, главен инспектор Христо Бахлов – началник на РУП Карлово, кметове на населени места, представители на държавната и местна власт, представители на военно патриотични организации и съюзи, командири на военни формирования, близки и роднини на военнослужещите, граждани на Карлово.
1237M

1236M

1238M

Френски доброволци с голямо дарение за Карлово

1597g
     Посрещнахме с Царицата на розите 2017 френските доброволци от "Еurop'raid 2017" с български знамена,
плакати за добре дошли и френска поп-музика, подбрана от двете  доброволки към Младежки информационен център-Карлово, Карла и Андра от Румъния.Заместник кмета Антон Минев приветства младежката инициатива и благодари за дарението за местните социални институции и училища.
120 френски младежи на възраст 18-30г. докараха с 40 автомобила дарение за децата от социалните центрове и училищата на Карлово, което едва бе събрано в автобуса на Социален център "По-добре заедно". Дарението ще бъде разпределено от младежи доброволци в Младежкия-информационен център и доставено на училищата за началото на учебната година.
    В България участниците от „Europ’raid 2017” направиха дарение единствено за Карлово по покана на младежкото сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“.
    С инициативата в Карлово бе отбелязан 12 август - Международния ден на младежта, като местните младежи имаха възможност да научат за благотворителната инициатива и как френските им връстници пътуват за един месец през 20 страни, спят на открито и се къпят,където имат възможност, но са щастливи от възможността да зарадват деца в неравностойно положение.
   Отбор от френските доброволци изигра приятелски мач с местните младежи от ОФК „Левски-Карлово“.Участниците продължиха по пътя си към Румъния, като са нощували на открито под връх Бузлуджа.

     Източник: СНЦ "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина"

Отбелязан бе Международният ден на младежта

1596g
     
С много забавления, смях и игри на Централният плаж в град Баня бе отбелязан Международният ден на младежта - 12 август. Плажната фиеста бе организирана от младежкото сдружение „Млади, активни, креативни“ Куртово съвместно със СК „Триатлет“ Баня и НЧ „Васил Левски – 1861“ Карлово. Царицата на розата 2017 Христина Караколева, която е активен състезател по триатлон, заедно със своите съотборници направиха демонстрации на различните стилове плуване и щафетно плуване, след което проведоха открити уроци по плуване на присъстващите младежи.
     Организаторите благодарят на „СБР-НК“ клон Баня, които подкрепиха събитието и обявиха „Вход Свободен“ за младежите –участници в събитието.
   На 17 декември 1999г., с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта, като препоръчва на този ден да бъдат организирани публични събития и инициативи.
    Оттогава на тази дата се празнува Международния ден на младежта и младите хора по целия свят отбелязват празника чрез различни прояви.
      В България Международния ден на младежта се чества официално от 2007 година.
      Източник : МС „Млади, активни, креативни”  Куртово