Община Карлово

Официален сайт

Д-р Кабаиванов откри XXVI Национален събор-надпяване, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски

B402

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри XXVI Национален събор-надпяване, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се проведе в парк “Водопад” и в него взеха участие 31 групи от цялата страна.
     В обръщението си към всички участници и гости на събора-надпяване д-р Кабаиванов каза: “... Нека уважаеми дами и господа, братя и сестри българи, да се стремим в нашето ежедневие поне малко, но всекидневно да си повтаряме това, което Левски ни остави като духовно наследство и да следваме неговия пример, да го предаваме на сегашните и на бъдещите поколения... Искам да пожелая на всички участници с открити сърца да изпеете най-красивите и най-български песни. Пожелавам Ви добро настроение и откривам Националния събор, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски и Празника на град Карлово.”
     На националния събор-нядпяване присъстваха: народният представител от 44-то Народно събрание – Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово - Антон Минев, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, земестник-председателят на ОбС Карлово – Анастасия Чолакова , общински съветници, много жители и гости на града.


B403

Високи отличия за учители от СУ "Васил Левски"

1193М

     На тържествена церемония в гр. Пловдив бяха връчени награди на изявени учители от областта. Щастливи и горди сме от факта, че двама наши колеги получиха високи отличия:
Даниела Генчева - главен учител в СУ "Васил Левски" - град Карлово – стана  носител на годишната награда на РУО - град Пловдив за висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на децата и учениците в системата на предучилищно и училищно образование на област Пловдив. Антония Василева – старши учител по информатика и информационни технологии беше номинирана от Регионалното управление по образованието и е удостоена от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с почетната грамота „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

Източник: СУ "Васил Левски"


Първо място за групата за автентичен фолклор „Втора младост” село Васил Левски

1564g        Групата за автентичен фолклор „Втора младост” при Пенсионерски клуб село Васил Левски спечели медал - І-во място в раздел „Носии” на Националния фестивал за автентичен фолклор „Песни в полите на Балкана” Жълтеш – 2017, диплом и грамота в раздел „Певчески” за участие. Автентичните носии са на повече от 100 години. Те са от чиста вълна и памук, цялата изработка предене, тъкане, боядисване и ушиването е на ръка. Носиите на село Митиризово съществуват вече 440 години. През 1934 г. селото е преименувано на Апостола на българската свобода.
     Фестивалът се организира за седми път от НЧ „Светлина – 1927г.” с. Жълтеш, община Габрово и е под патронажа на Министерство на културата. Той се провежда в името на издирване, изучаване, съхранение и популяризиране на автентичния български фолклор с многообразието и спецификата на различните фолклорни области в България. Събитието се превърна в празник на духа и в място за личностен и творчески обмен между участниците.
      Пожелаваме на групата за автентичен фолклор към Пенсионерския клуб в село Васил Левски още много награди. 
1565g

ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА КАРЛОВСКОТО ТРИО „ИМПРЕСИЯ”

1191M
     В град Чепеларе се проведе ІІ национален фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти”, в който взе участие и трио „Импресия” при Народно читалище „Васил Левски-1861г.”, Карлово. 50 групи, дуети и индивидуални изпълнители се състезаваха в конкурсната програма. Журито, с председател естрадния изпълнител Христо Кидиков, присъди втора награда за карловското трио в категория „групи”.

Източник: НЧ "Васил Левски - 1861 г."

1192M