Община Карлово

Официален сайт

Община Карлово подкрепя акцията на сдружение „Съзидание – 2012“ „Жълти стотинки“

1197M
    Сдружение „Съзидание – 2012“ за десета поредна година организира акция „Жълти стотинки“ за събиране на жълти монети в цялата страна, с което дарява добро, съпричастност, обич и помага на децата на България. Всяка година от сдружението избират град – столица на акцията и в продължение на 365 дни се събират монети от 1, 2 и 5 стотинки, с които се закупува животоспасяваща апаратура, обзавеждане на детски болнични стаи, построяване на детски площадки. До сега столици на акцията са били градовете: София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново и Видин. През юбилейната 10-та година ще се събират средства и с тях ще се помогне на детските отделения на болниците в Карлово, Благоевград, Ловеч и Смолян. 
   Благодарение на всички участници, които с големите си сърца вече 9 години подкрепят идеята и правят чудото възможно от 4100 лв. през 2008 г. през 2016 г. акцията събира 52 684,34 лв. 
Тази година средствата ще бъдат дарени и за децата в нужда на гр. Карлово. Подкрепяйки акцията на сдружение „Съзидание – 2012“, община Карлово съдейства за поставяне на касички за събиране на жълти стотинки по училищата и детските градини в града. 
   От сдружение „Съзидание – 2012“ са убедени, че акцията под мотото „Деца помагат на деца“ ще добива все по-широка популярност сред българската общественост и ще среща подкрепата на много съмишленици и приятели. 
Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Киро Попов“  гр. Карлово се нуждае от: инхалатори, инфузомати, ехограф, монитор и спално бельо.

Златна купа за карловски танцов състав в Лорет де Мар - Барселона

1566g
       Златна купа и първо място спечели от фестивала в Лорет де Мар-Барселона, карловската фолклорна формация „Троп ен да денс” с ръководител Добрин Василев. Танцовият състав се яви с 12 жени и 2 мъже, които впечатлиха журито и спечелиха златната купа за Карлово с 28,5 точки от общо 30 възможни.
      Танцьорите от „Троп ен да денс” / Trop and the dance/ са участвали на подобни фестивали и в Охрид, Прага, Венеция, Рим и Ница. Имат спечелено първо място от надиграването в Трън през 2013 г., сребърна статуетка от конкурса „Пиленце пее” – София 2014г., а през 2012 г. стигат до финалния кръг на телевизионното предаване „Надиграй ме”. 

ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР „ВЕЧНО ЖИВ“ В ЧЕСТ НА 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

69k

       На 08 и 09 юли над 100 деца от шест футболни отбора изпълниха с радостна глъчка стадион „Васил Левски“ в град Карлово. В рамките на 2 дни се изиграха 15 мача. Малките футболисти  показаха своите умения и чисти детски емоции. Заредената с положителна енергия атмосфера над стадиона е нашият подарък за рождението на Васил Левски.

      Всички отбори получиха еднакви награди – купи, медали, флагчета, торти и много аплодисменти. Общата вечеря в ресторант „Карлово“ допринесе за много нови приятелства.

     Браво на малките юнаци от „Левски Карлово“, „ Атлетик“ Шумен, „Германея“ Сапарева Баня, „Звездичка“ Бургас, „Металик“ Сопот, „Пирин“ Разлог,  техните треньори и хората допринесли с финансирането си за осъществяването на това начинание.

      Събитието беше организирано от ОФК „Левски Карлово“ и Община Карлово.

Източник: ОФК „Левски Карлово“

                         70k      71k

72k

Откриха изложба „Съратници на Васил Левски от Карлово“

    1194М
    В Исторически музей Карлово откриха фото-документална изложба „Съратници на Васил Левски от Карлово“, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски, 180 години от рождението на Теофан Райнов и 170 години от рождението на Васил Караиванов. 
   В изложбата са показани оригинални фотографии на съратници и дейци, помагали в дейността на Апостола в Карлово, които се съхраняват във фонда на Историческия музея. Някои от снимките се показват за първи път пред публика, което прави изложбата изключително интересна. 
   Родният град винаги е имал специално място в сърцето на Васил Левски и важна роля в системата на Вътрешната революционна организация, изградена от него. В изложбата присъстват фотоси на едни от най-близките му и верни съмишленици, които с риск за живота си, са подпомагали неговата дейност, укривали, сътрудничели, споделяли великите му идеи за свобода и за бъдещето на България. Времето не е пощадило много от автентичните свидетелства за тези хора и делата им, но и малкото съхранено за тях е показателно за жизнено важния революционен кипеж и устрем към нов свободен и по-добър живот. 
   Изложбата беше открита от директора на Историческия музей – Мария Деянова. На откриването присъстваха: заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски, директорът на Национален музей „Васил Левски“ – Дора Чаушева, председателят на карловския комитет „Васил Левски“ – Златан Тодоров и негови членове, директорът на Общинска библиотека – Карлово Мирослав Колев, Стефан Караиванов – потомък на Васил Караиванов – братовчед и съратник на Апостола, общински съветници и граждани.

1195М

1196М