Община Карлово

Официален сайт

Резултати от обявената конкурсна сесия на Общински фонд за местни инициативи - Карлово

     Съгласно протокол на оценителната комисия, 8 проекта са одобрени за финансиране в първата сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Карлово. Приоритетът на сесията юни- ноември 2017 година е „Отбелязване 180 години от рождението на Васил Левски“. Средствата са от посяващ Фонд АГОРА, предоставен в рамките на проект „Активни общности: Изграждане на капацитет за промяна“, реализиран от Сдружение „Платформа АГОРА“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.


Христо Мутафчиев и Веселин Плачков засадиха дръвче по повод 180 години от рождението на Апостола

1570g
       Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и актьорът Веселин Плачков засадиха дръвче еводия на площад „20-ти юли” в Карлово. Дръвчето бе засадено по повод 180 години от рождението на Васил Левски, в знак на признателност пред делото и личността на Апостола.
     На 18 юли от 18:00 часа в НЧ „Васил Левски – 1861г.”  ще се състои премиерата на театралния спектакъл „Разпитът” с участието на Мутафчиев и Плачков.

В Карлово валидираха пощенска карта, посветена на 180 – годишнината от рождението на Васил Левски

    1201M
         Днес в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово се състоя официално валидиране на пощенско-филателно издание , посветено на 180 години от рождението на Апостола на свободата. Печатът бе поставен от д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, Ангел Попов - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и инж. Атанас Печев – директор на Регионално управление Български пощи на Южен централен регион. „С това важно събитие Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията и Български пощи дават своя принос за запазване на нетленния спомен за Апостола.  Да можем когато си спомним за него, да си припомним какви духовни съвети ни е оставил, да си спомним за неговата морална чистота и за идеала, който той ни завеща. Идеал, за който ние трябва да се борим и да предаваме на идните поколения, за свободна и независима България“, каза д-р Кабаиванов пред присъстващите в залата. 
        „ Десетки пощенски марки са посветени на Апостола. Първата от тях е издадена през 1929 година и е част от серия по повод 50 години от Освобождението на България. Днес, към тази светла колекция, добавяме и най-новата пощенска карта. Тя е създадена от художник, който е отдаден на пресъздаване образа на Васил Левски в изобразителното изкуство – проф. Пламен Вълчев“, каза заместник-министър Попов.
Картата е с колекционерски тираж от 617 броя и е най-новото пощенско-филателно издание, с което образът на Васил Левски ще обиколи света и българите в чужбина ще отбележат 180 годишнината от рождението на най-значимия национален герой. Днес от родното място на Апостола тръгва пътя на тази знакова пощенска карта. 
      На официалното валидиране на пощенската карта присъстваха още: Иван Атанасов – ръководител на Областна пощенска станция, Сребра Атанасова – мениджър на Пощенска станция Карлово, Дора Чаушева – директор на НМ „Васил Левски“, общински съветници, служители на български пощи и граждани.

1202M
1203M

От Карлово стартира национално колоездачно състезание за Купа „Васил Левски“

1198М
    Национално колоездачно състезание, посветено на 180 години от рождението на Васил Левски, стартира днес в Карлово пред родната къща на Апостола. Състезанието откриха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и областният управител на Област Ловеч Георги Терзийски. Преди старта двамата поднесоха цветя пред паметника на Гина Кунчева в родната къща на Апостола на свободата. „За мен е чест да бъда днес тук, на това свято място и да открия националното колоездачно състезание посветено на най-светлия образ в историята на България – Васил Левски“, каза областният управител Георги Терзийски, а заместник-кметът Антон Минев пожела на всички състезатели успешен старт и на добър път. Той благодари на Районните управления на полицията в Карлово, Троян и Ловеч, с чието съдействие ще протече цялото състезание. Днес от Карлово стартираха над 50 колоездачи, всички с карбонови велосипеди и специална екипировка поради дъждовното време.
    Състезанието ще премие в два етапа с обща дължина на трасето 180 км. Маршрутът, по който ще преминат колоездачите през първия етап е: Карлово – Баня – с. Васил Левски – Карлово – Сопот – Кърнаре – Беклемето –Троян. Трасето за любителите колоездачи е от с. Кърнаре до Беклемето. Вторият етап ще се проведе на 17 юли и ще стартира от Троян. В него състезателите ще преминат през трасето: Троян – Орешак – Цветански – Беров мост – Велчево – Драшкова поляна – Дебнево – Стефаново – Малиново – Прелом – Къкрина – Ловеч.  Финалът ще бъде в Ловеч пред паметника на Васил Левски, където ще се проведе и церемония по награждаване на победителите. Община Карлово осигурява наградния фонд за класиралите се от 1 до 5 място в двете категории професионалисти /юноши старша възраст и мъже/ в двата етапа.
   
Колоездачното състезание се организира от Областна администрация Ловеч, Български колоездачен съюз, колоездачен клуб „Хемус 1896“ – Троян и със съдействието на общините Карлово, Троян и Ловеч.  

1199М
1200М

КОНТРОЛНА СРЕЩА НА ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО”

На 15 юли на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора отборът на ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО”  изигра своята първа контролна среща с отбора на  “Верея 2”, която завърши при резултат 1 : 1.
          Попадението за ОФК “Левски Карлово” отбеляза Ивелин Костов в 29 мин.
          Отборът на ОФК “Левски Карлово” започна срещата в следния състав:
          Цветан Тодоров - Димо Георгиев, Янко Вълканов (капитан на отбора), Борис Бисеров,  Данаил Цонков   - Иван Тилев, Боян Пенев, Лъчезар Ангелов, Васил Стефанов - Валентин Сливов, Ивелин Костов.
           През второто полувреме в игра влязоха и юношите Тодор Колев, Петър Тричков, Стоян Николаев и Никола Бистрашки.
 
           Следващата контролна среща на отбора е на 21 юли ( петък ) от 18, 30 ч. с отбора на “Атлетик” – Куклен.