Община Карлово

Официален сайт

Награждаване на победителите в конкурса "Моето писмо до Дядо Коледа"

1676g
   
 На 21 декември т. г. на Коледен празник в камерната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.” - Карлово бяха прочетени най-добрите детски писма, участвали в конкурса „Моето писмо до Дядо Коледа”, организиран за дванадесета поредна година от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” - Карлово. Тази година в конкурса участваха 85 деца на възраст от 7 до 12 години. Жури в състав:Цветана Георгиева – журналист, кореспондент на в-к „Марица”, Росица Костова и Златка Видолова преподаватели по български език и литература, отличиха най-добрите.
Наградени :
В първа възрастова група:
На първо място е класирано писмото на Мина Христова Инджова – ІIІ в клас СУ „Васил Левски” – Карлово;
На второ място – писмото на Николия Василева – ІIІ в клас ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”;
На трето място – писмото на Светлозара Керемедчиева – ІI а клас СУ „Васил Левски” – Карлово;
Поощрителни награди получиха: Мария Славчева - ІIІ в клас ОУ „Райно Попович”, Ванеса Иванова - ІI а клас и Мадлен Рогачева ІIІ д клас СУ „Васил Левски” – Карлово;
Във втора възрастова група:
На първо място е класирано писмото на Симона Паунова – – ІV д клас ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”;
На второ място – писмото на Станко Неделев – V г клас СУ „Васил Левски”;
На трето място – писмото на Мартин Семков – V г клас СУ „Васил Левски”;
Поощрени бяха писмата на Георги Рачев – V б клас, Александър Славов - V г клас, Надежда Бахлова - V б клас и Дуйгу Караали – V г клас СУ „Васил Левски”.
Наградените получиха книжки, диплом и талон за покупки осигурен от спонсори, а те са:
Георги Панчев – Карлово
- ВМЗ – Сопот
- сем. Митови – Карлово
- Фирма „Боннер” с управител г-н Бочев
- Фирма „Харлекс” с управител г-н Кличев
- „СатНет” с управител г-н Димитър Вангелов
- „Терасист” ООД – Карлово с управител г-н Димо Канев
- „Контракс“ ООД – Карлово с управител г-н Христо Тахчиев
- „Иви - Къмпани“ – Карлово с управител Стоян Иванов
- Сладкарница „Жутем“ с управител г-жа Костова
- Сладкарница „Радосвета“ с управител г-жа Пилева
- ЕТ „Емил Делков“ - Карлово
-
Екипът на Уникредит Булбанк - Карлово
- Народно читалище „Васил Левски-1861г.”
Благодарности на всички за щедрия жест!
Директорът на библиотека Мирослав Колев подари на всеки участник в конкурса книжка „Коледа пристига”. Детска вокална група „Карло Войс“ при Военен клуб с ръководител Анита Илиева поздравиха участниците с коледни песни.

Източник: Общинска библиотека "Д-р Иван Богоров"
1677g

Проведе се редовната сесия на Общински съвет Карлово – 21.12.2017 година

        1675g Копие
       Днес, в зала „Васил Караиванов” на община Карлово се проведе последната за 2017 година редовна сесия на Общински съвет.
   Децата от ДГ ”Зорница” Карлово изнесоха тематична програма по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Коледарчета поздравиха кмета и общинските съветници, като им пожелаха здраве, благополучие и успехи. Кметът д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков благодариха на децата и ги дариха с кравайче, паричка и лакомства.
    Редовната сесия продължи  по Дневен ред, който включваше 25 точки. Приети бяха решения по докладни записки: Одобряване на План-сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2018 г. в община Карлово; Приемане на Програма за развитие на туризма в община Карлово за 2018 година; Приемане на „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в община Карлово – 2018 год.”; Приемане на програмата за дейността на народните читалища на територията на община Карлово за 2018 година и др.
      Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок.

1673g Копие
1674g Копие

Карловски инспекторат апелира

Във връзка с настъпилия зимен сезон гражданите стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и да не паркират автомобилите си по основни пътни артерии. Най-критичните места  са: бул.”Освобождение”, ул.”Ген.Карцов”, ул. „Александър Стамболийски”, ул.„Хан Крум”, ул. Юмрукчал и ул. „Криволак”. Паркираните на платното автомобили възпрепятстват работата на снегопочистващата техника и затрудняват снегопочистването.
Напомняме, че съгласно чл. 19 ал. 1 от действащата наредба за Поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово: ”При снеговалеж и заледяване, ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг.”
Същите подлежат на санкция при неизпълнение според разпоредбата.
Забранено е :
Да се изхвърля почистения сняг от тротоарите на уличните платна, да се натрупва до стволовете на дървета и до спирки на масовия градски транспорт.
CFB729C5 3CFF 4E53 B1BC F02EF1EF71FA    6D5102C7 37F3 4421 B391 6247D63631AC