Община Карлово

Официален сайт

Удължаване на ваканцията

GERB KARLOVO
 Във връзка с  усложнените метеорологични условия и положително становище на Министерството на образованието и науката община Карлово  обявява  28.02.2018, 01.03.2018 и 02.03.2018 за неучебени дни за всички училища на територията на общината.

Кметът д-р Емил Кабаиванов посрещна посланика на Израел Ирит Лилиан в Карлово

1448M
    Кметът д-р Емил Кабаиванов посрещна посланика на Израел - Н. Пр. Ирит Лилиан, в Карлово. Нейната официална визита започна с разглеждането на Бухаловия хан, който е една от емблематичните възрожденски къщи в красивия туристически комплекс „Старинно Карлово“. Аниматор на комплекса представи пред Н. Пр. Ирит Лилиан красотата и неповторимостта на българските традиции и обичаи. 
   Еднодневното посещение в Карлово на Н. Пр. Ирит Лилиан продължи в Общинската художествена галерия, където тя и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов официално представиха изложбата „Израелски открития и разработки, променили света“.
   „Изключително ми е приятно да посрещна Нейно  Превъзходителство посланика на държавата Израел в град Карлово - градът на българското възраждане, на Васил Левски и град на розите“, каза кметът пред посетителите на изложбата. Посланичката благодари за топлото посрещане и гостоприемството и сподели: „Винаги ми е приятно, посещавайки различни места в България да открия такова бижу, като Карлово“.  Тя представи пътуваща израелска изложба, посветена на 70 години от създаването на тяхната държава и показваща редица израелски пионерски открития от различни области на науката, технологиите, медицината и практически приложими, но намерили широко приложение в съвременния свят изделия. Всеки посетител може да се запознае със завладяваща палитра от научни иновации и постижения, произлезли от държавата Израел и да открие тяхното въздействие върху човечеството. 

1449M

Зимната обстановка в община Карлово на 27.02.2018 г.

1445M
    Поради лошите метеорологични условия, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви 27 февруари за неучебен ден за всички училища на територията на община Карлово. Към настоящия момент зимната обстановка в общината е нормална. Няма затворени пътища и прекъснато електрозахранване. Поддържа се постоянна връзка с кметовете на населени места и своевременно се реагира на подадените сигнали. В момента се почистват главните улици и основните пътни артерии. Снежната покривка в град Карлово е около 35 см, в с. Розино 45 см, гр. Клисура 60 см. Общинският щаб за зимно поддържане работи денонощно, 15 снегопочистващи машини са в действие, служители от община Карлово почистват тротоарите, спирките, площадите и по-малките улици.  Призоваваме гражданите да се съобразяват със зимната обстановка и натрупания сняг. Да шофират оборудвани за зимни условия автомобили и да се съобразяват със затруднената зимна обстановка. Поради очакваните ниски температури и опасност от заледяване, възрастните и болни хора да излизат от домовете си само при необходимост. 
    Отново приканваме гражданите, собствениците на търговски обекти и фирмите да почистват тротоарите пред имотите си, за да се избегне опасността от инциденти. 
     На телефони 0335/54-555и GSM 0896 686 704 гражданите могат да подават сигнали за затруднена обстановка или инцидент.

1446M 1718g


ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАНЕ НА 34 КОНТИНГЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНАТА МИСИЯ НА НАТО В АФГАНИСТАН „РЕШИТЕЛНА ПОДКРЕПА”

        

1717g
     
На 26.02.2018 г. от 15.00 часа на площад „Васил Левски” в град Карлово се проведе церемония по тържествено посрещане на 34-я български военен контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.
     Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО и е в пълно съответствие с приетата Стратегия за трансформиране на участието на въоръжените сили на България в ръководените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан.
       Национален командир на контингента е полковник Светослав Теодосиев ХАЛВАДЖИЕВ – началник на сектор „Оперативна съвместимост” в отдел “Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”. Участвал е в 2 международни мисии на Българската армия.
Командир на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е капитан Георги Сашев ПЕРЧЕМЛИЕВ – командир на 1 механизирана рота в 3 механизиран батальон от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Капитан ПЕРЧЕМЛИЕВ е завършил НВУ ”Васил Левски” – град Велико Търново през 2011 г. със специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътните войски”. Това е първото негово участие в международна мисия.
Контингентът е в състав над 100 военнослужещи, от които 6 жени и включва:
- Национален елемент;
- Група за охрана на летище Кандахар в състав 76 военнослужещи;
- Щабни офицери в щаба на мисията на НАТО;
- Екип от съветници.
На ритуала по тържественото посрещане присъстваха:
г-н Красимир КАРАКАЧАНОВ - Заместник-министър председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България.
д-р Емил КАБАИВАНОВ - Кмет на Община Карлово.
г-жа Веска НЕНЧЕВА – народен представител от 44 Народно събрание.
генерал-лейтенант Андрей БОЦЕВ - Началник на отбраната на Република България.
Командващият на Съвместното командване на силите – генерал-лейтенант Любчо ТОДОРОВ.
Командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил ПОПОВ.
Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен ЙОРДАНОВ.
Негово Високо благоговейнство отец Марко ТОДОРОВ – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.
г-н Борислав ДИМОВ – главен секретар на областна администрация - Пловдив.
г-н Теодор ШОЙЛЕКОВ - Председател на Общински съвет – Карлово.
Началник на РУ „Полиция” – гр. Карлово – г-н Христо БАХЛОВ.
Представители на държавната и местната власт, на военно-патриотични организации и съюзи, командири на военни формирования, близки и роднини на военнослужещите.
      Слово по повод посрещането на контингента произнесе Заместник-министър председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България – господин Красимир КАРАКАЧАНОВ. Кметът на Община Карлово д-р Емил КАБАИВАНОВ приветства военнослужещите от състава на 34 контингент с „Добре дошили” на родна земя. „.....Радостен съм че в днешния ден ние Ви посрещаме живи и здрави, изпълнили професионално и успешно своята мисия”, каза още д-р Кабаиванов.
    Националният командир на контингента полковник Светослав Халваджиев благодари на своите подчинени за усърдието и старанието, с които са изпълнявали задачите си. „Благодарение на вас сега стоя днес тук. Един командир е нищо, ако не е заобиколен от отдадени на работата си професионалисти, които да го следват и подкрепят. С поведението си навсякъде вие бяхте едни отлични посланици на България пред света“, каза още националният командир на контингента.
     Молебен за здраве и успех отслужи Негово Високо благоговейнство отец Марко ТОДОРОВ – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.
     Тържественият ритуал завърши под звуците на военния духов оркестър на бригадата с преминаване в тържествен марш на личният състав от контингента пред почетните гости и гражданите на гр. Карлово.
Източник :                                         
ОТДЕЛЕНИЕ «АДМИНИСТРАТИВНО»
61- ва Стрямска механизирана Бригада 

27 ФЕВРУАРИ – НЕУЧЕБЕН ДЕН В ОБЩИНА КАРЛОВО

GERB KARLOVO

        Поради лоши метеорологични условия, кметът на община Карлово  обяви 27 февруари /вторник/ за неучебен ден за всички училища на територията на общината.