Община Карлово

Официален сайт

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ - КАРЛОВО

Untitled 3  
 
     УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА КАРЛОВО,
     НА 12.06.2018 г. /ВТОРНИК/  ОТ 16:00 ч. В ЗАЛА „ВАСИЛ КАРАИВАНОВ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЕСИЯ НА ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ - КАРЛОВО
     Каним желаещите да се присъединят и да вземат участие в публично обсъждане на изпълнението на местни инициативи, одобрени и финансирани в рамките на първата сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Карлово, 2017 г. и одобряване на допълнителните средства за реализацията им.
     Изпълнителите ще представят резултатите от инициативите си в рамките на предоставения им до момента бюджет, като обосноват необходимостта от дофинансирането им от Общинския фонд.
         В рамките на сесията гражданите на общината ще решат кои инициативи ще получат допълнително финансиране и в какъв размер.
         Очакваме ви!

СЦЕНА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО

1566М
   Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят в Карлово четири танцови семинара. На 4 юни се състоя уъркшоп по модерен танц, воден от преподавателя в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и премиер-солист на балет „Арабеск“ Чан Тхе Чунг. На 5 юни проф.д.изк. Анелия Янева бе лектор на семинар по класически танц. На 6 юни се проведоха семинари по ритмика и актьорско майсторство с лектор Никола Костадинов – завършващ магистратура по „Хореографска режисура“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На 14 юни дипломантката по „Съвременна хореография“ Мария Ангелова ще представи уъркшоп по детски игри и характерни танци. 
    На 4 юни в камерната зала на читалището представиха своята продукция студентите от класа по китара с преподавател доц. Стела Митева към АМТИИ – Пловдив. 
   Тези инициативи са включени в проекта на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово, „Сцена на приятелството”, който е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. 
  Tази вечер от 18 часа ще се състои концерт-спектакъл, който обединява на една сцена студентите от специалност „Съвременна хореография“ при ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград, балетна школа „Ива“ от Пазарджик, театър „Елена Снежина“ и вокалнотрио „Импресия“ от Карлово. 
   Програмата включва вокални изпълнения от мюзикъли и шлагерни песни, хореографии по българска естрада и френски шансони, класически и съвременни постановки, инструментални пиеси и театрални етюди.
Източник: НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

1567М

СТОТИЦИ ТУРИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ БЯХА ГОСТИ НА КАРЛОВО ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА МАСЛОДАЙНАТА РОЗА

B567 

     Японци, китайци, холандци, французи, италианци и испанци започнаха да пристигат в Карлово още от средата на месец май и продължиха до края на розобера през юни. За тези, които не можаха да присъстват на самия Празник на Розата, бяха организирани специални турове „Розобер на село“. Това стана възможно благодарение на Община Карлово, туристически комплекс „Старинно Карлово“ и читалищата в с. Войнягово и с. Каравелово.
     Почитателите на омайното цвете пристигаха в изпълнените с аромат градини и след като бяха посрещнати с хляб и сол по стара българска традиция, се потапяха в кукерски ритми, автентични песни и кръшни хора. После всички се впускаха в розовите градини,правиха снимки, закичваха китки и отнасяха със себе си розов цвят за спомен. За българи, японци, китайци езикова бариера нямаше – усмивката, прегръдката и песента премахваха всички прегради и отваряха сърцата за красивото и непреходното.
     След Розобера на село, туристите имаха възможност да посетят „Патевата къща“ – къщата на цветята и билките, където наблюдаваха как се извлича розов цвят от мини дестилерия. Дегустираха сладко и ликьор от рози, билкова ракия и балкански чай и научиха още много интересни факти за това богатство – българската маслодайна роза.
     Ако и вие искате да станете част от този празник може да ни пишете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..  
     За тази година розоберът приключи, но 2019 не е далеч!  

Холандски туристи браха рози в с. Войнягово

1561M
   Розоберът вече е към своя край, но Община Карлово, Комплекс "Старинно Карлово" и с. Войнягово не спират да посрещат туристи. След групите от Япония и Китай, холандците от хор "Чубрица" бяха посрещнати в розовите градини на Войнягово и се докоснаха до българския фолклор и гостоприемство. Имаше много песни и хора, много прегръдки и размяна на китки, снимки с мис Роза. Накрая всички заедно изпяха "Хубава си моя горо" и на никой не му се тръгваше.
След емоционалната среща със самодейците, туристите посетиха "Патевата къща", част от Комплекс "Старинно Карлово", където наблюдаваха процеса на розоварене на мини дестилерия, дегустираха ликьор и сладко от рози.

1562M


1564M