Община Карлово

Официален сайт

Изнесена приемна в кв. Сушица

24

Ръководството на Община Карлово проведе открита приемна и се запозна с проблемите на жителите на кв. Сушица. Въпросите, поставени от хората, са свързани с пашуването на животни, водоснабдяването и инфраструктурата на населеното място.

            Ръководството на Общината ще вземе решения за своевременно отстраняване на поставените проблеми.

            Изнесените приемни продължават по предварително изготвен график. Следващата приемна е в с.Мраченик на 24 април 2013 г.

Обучение на педагогическите екипи на ОДЗ ,,Зорница” и ЦДГ,,Първи юни”

N276  

На 13.04 и 14.04.2013 г. в село Лилково, община Родопи се проведе двудневно обучение на педагогическите екипи на ОДЗ ,,Зорница” - гр. Карлово и ЦДГ ,,Първи юни” - гр. Карлово. Под ръководството на старши експерт по предучилищно възпитание г-жа Емилия Аджова педагозите се квалифицираха на тема: ,,Асертивното мислене”.

На раздяла участниците си пожелаха инициативите в тази посока от страна на ръководството на двете детски градини да не стихват, защото именно високо квалифицираните педагози са предпоставка за качествено образование и стимулиране творческите заложби на децата.

Песен, изпълнена от Татяна Христова ще звучи в ефира на БНР

Носителка на Специалната награда от Националния фолклорен конкурс ”Славейче” на Радио Стара Загора, който се проведе през месец октомври 2012 година, е изпълнителката от детската фолклорна формация „Розова долина” при карловското читалище Татяна Христова. Наградата е професионален запис на нейно изпълнение в съпровод на оркестъра на Българското национално радио. През месец април записът вече е направен и предстои да бъде излъчен в ефира на националното радио. Татяна Христова ще участва и в гала концерт на лауреатите на конкурса.

 

Стартира работилница „Вълшебно сърце”

23

На 15 април от 16.00 ч. бе даден стартът на работилницата „Вълшебно сърце” в Детски отдел на Общинска библиотека – Карлово. Работилницата се организира съвместно с жените занаятчии от Карлово, фондация „Нашите недоносени деца" - http://premature-bg.com/ и читалище „Васил Левски-1861г.”. Деца на възраст от 5 до 12 години ще изработват картички и всичко от хартия, а също така ще се работи с пръст - филц, цветя за брошки, колиета, гривни и малки пана.

На 1 юни /събота/ на площад "20-ти юли" - Празника на розата, работилницата ще направи щанд с изработеното от деца.

 

О Б Я В А

Untitled-3  

Във връзка с продължаване реализирането на проект „Обществени трапезарии” Община Карлово уведомява всички желаещи, че започва подаване на заявления за ползване на социалната услуга.

Необходими документи:

1. Заявление по образец.

2. Лична карта за справка.

3. Копие на ТЕЛК/НЕЛК.

4. Служебна бележка от дирекция „Бюро по труда” за безработни лица.

5. Разпореждане за размер на пенсия за осигурителен стаж/инвалидност.

Заявленията се подават в сградата на Община Карлово, пл. „20-ти юли” № 10, ет.1, стая № 111, в срок до 24.04.2013 г. включително.