Община Карлово

Официален сайт

СОСЗР - Карлово отбеляза 100 години от Балканската война

               207

              Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) организира юбилейна конференция посветена на 100- годишнината от започването на Балканската война. В залата на Военен клуб – Карлово, където се проведе събитието бяха изложени образци от лекото въоръжение, с които са извоювани славните български победи, образци на униформи, фотоси, военни ордени и медали, оригинални книги, посветени на войната, лични снимки, вещи и предмети на участници във военните действия. Полк. о. з. доц. д-р Димитър Зафиров – гл. секретар на СОСЗР изнесе научен доклад, с който запозна присъстващите с фактите за войната и боевете водени от Българската армия. Презентации, посветени на героите от Балканската война представиха ученици от училищата в Карлово, Сопот и Клисура. Заместник – кметът на Община Карлово Антон Минев поздрави организаторите на научната конференция и всички присъстващи, като в словото си отбеляза: “Балканската война е събитие от нашата история, превърнала българския войник в Герой на ХХ век”.

Пресконференция на Кмета на Община Карлово

206

Днес кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с всички собственици на транспортни фирми на територията на Община Карлово. Повод за това бе отвореното писмо на г-н Петър Ламбрев - управител на фирма “Кастел Експорт” ООД, в което той заявява, че ще преустанови превоза на пътници по следните линии: Карлово- Клисура, Карлово - Слатина, Карлово - Хр. Даново, Карлово - Домлян - Баня, Карлово- Свежен, Карлово- Войнягово, вътрешноградска линия № 1, вътрешноградска линия № 3, Карлово - Анево и Карлово - Пловдив.

На състоялата се пресконференция д-р Кабаиванов поясни, че няма конфликт между превозвачите и от 1 октомври / понеделник/ графикът на движещите се автобуси няма да бъде нарушен. Местните фирми “Бус Авто” ООД, “Копсис Транс” ООД, “Якимо Контрол” ЕООД и “Магистрали” АД  ще поемат линиите по селата, които няма да бъдат обслужвани от “Кастел Експорт” ООД. Линията Карлово - Пловдив - Карлово ще се обслужва от "Магистрали" АД.

Гражданите, желаещи да си закупят карти за пътуване за по-горе посочените направления ще могат да го направят от Автогара Карлово.

Г-н Йордан Халаджов - началник на отдел “Правно и нормативно обслужване, проекти, програми и обществени поръчки” каза, че от 01.10.2012 г. ще бъде обявена процедура за специализиран превоз на ученици.

Фирма “Кастел Експорт” ООД ще продължи да извършва обслужване по договор на линиите Карлово - Калофер - Карлово, Карлово - Климент - Карлово и Карлово - София - Карлово.

Учебен център “Интелект” откри новата учебната година

N189  

На 28.09.2012 г. в зала “Васил Караиванов”, в сградата на Община Карлово, бе открита новата учебна година на учебен център “Интелект”, с директор г-жа Вера Цанкова. Зам.-кметът на Община Карлово – Антон Минев поздрави всички присъстващи и връчи юбилейни грамоти.

Учениците, които са от различни възрастови групи, получиха сертификати от университета Кеймбридж, както и сертификати за високо владеене на английски език, които биха им помогнали при кандидатстване в университети в чужбина.

Вече втора година учебен център “Интелект” работи в тясно партньорство с Британски съвет по програмата “Advantage”.

 

Изложба по повод Международния ден на туризма

205  

По повод Международния ден на туризма – 27 септември във фоайето на Община Карлово бе подредена изложба от най-добрите снимки, участвали във фотоконкурс, организиран от отдел “Туризъм”. В него участваха десетки хора от Карлово и региона, които със своите фотоси показаха какво за тях е най-интересно и заслужава да бъде видяно от туристите в Карлово. Във вторник ще стане ясно, авторите на кои снимки ще бъдат награден. Тогава ще бъде обявен и победителят в конкурса за есе на тема „Що е то туризъм и каква почва му е необходима в Карлово“. В деня на туризма доброволци от града изчистиха района около Водопада и близкия парк.

Художникът Димитър Бакърджиев получи грамота от Община Карлово

 

       204

           Художникът Димитър Бакърджиев получи специална юбилейна грамота от Община Карлово на откриването на неговата самостоятелна изложба. В залата на библиотеката той представя 15 пластики под мотото “Да развържеш Гордевия възел”. Художникът благодари на всички присъстващи приятели, гости - ценители на изкуството и сподели своите мисли за вдъхновението му при създаване на творбите. На откриването присъства Ива Вълчановска – младши експерт в отдел “Образование и култура”, която връчи юбилейната грамота, посветена на 175 години от рождението на Васил Левски.