Община Карлово

Официален сайт

В Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

B569 

     В град Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев. В него участват 15 средни училища, носещи името на великия поет-революционер.
   Срещата бе открита от директора на калоферското средно училище „Христо Ботев“ - Таня Маринова и гайдарски състав от възпитаници на училището. В залата на НЧ „Христо Ботев“ представители на всички училища представиха мултимедийни презентации на тема „Моето училище – горд наследник на Христо Ботев“. На последния слайд от презентацията учениците бяха написали своето послание, свързано с личността на Христо Ботев и паметта за него у младите хора. С тези послания децата поставиха началото на създаването на Юбилейна книга. Тържествено шествие със знамената на всички училища се отправи към паметника на Христо Ботев, където бяха поднесени гирлянд на славата и цветя в знак на признателност. Националният събор продължи с концерт, в който взеха участие Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ град Кърджали и певицата Деси Добрева.
     Поздравителен адрес до всички организатори и участници в Националния събор бе изпратен от министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев. В него бе написано: „…Благодаря Ви за провеждането на ученическия събор, с който давате възможност учениците да помнят и почитат тези, които са се посветили на великата кауза на свободата! Христо Ботев е не просто част от най-славния български път, Христо Ботев е част от вечността.“
     На събитието присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Веска Ненчева, председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, експертът от Министерството на образованието и науката – Радостина Николова, експертът от РУО Пловдив – Димитър Ставрев, много жители и гости на града.
B570

ТРИМА МЛАДЕЖИ ОТ КАРЛОВО СА СРЕД 20-ТЕ ОТЛИЧЕНИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С НАГРАДАТА ЗА ДОБЛЕСТ И БЛАГОРОДСТВО

1575M
   Доброволките към Младежки информационен център-Карлово,
Денислава Колева и Катерина Димитрова, и Галя Шатова от ЦНСТ-Карлово са сред 20-те младежи от цяла България, отличени с наградата за доблест и благородство. 
   Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите хора в България носят и разпространяват. 
   Учредители на наградата са 3 юридически лица, 3 физически лица и 1 държавна администрация: Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи, Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна Агенция за закрила на детето. 
   Тази година наградата се връчва за първи път под патронажа на цар Симеон Сакскобургготски. На 11 юни 2018г. на официална церемония в резиденция "Врана" в София 20 младежи получиха признание за своя принос към обществото, за това, че се включват в добри дела и инициативи за общото благо. 
  Медиен партньор на наградата е Нова телевизия.Повече за събитието и номинациите на младежите на страницата на МИЦ-Карлово:
Източник: СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“

1573M

1574M

1572M

ЯПОНЦИ В БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ НОСИИ ЗАКРИХА РОЗОБЕРА В КАРЛОВСКО

1569M
    На финала на
розовия цъфтеж, Калофер посрещна днес поредната група чуждестранни туристи. Гостите от далечната страна идват в карловските розови полета за втора пореднагодина, за да се насладят на аромата на прочутата „роза дамасцена”. С голямо желание и удоволствие всички облякоха над 100 годишни автентични български костюми, направиха хиляди снимки, играха, смяха се и си тръгнаха усмихнати и доволни, с пожеланието догодина да се видим за трети път.

1571M

1570M

Национален ученически събор, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

1568М

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА,
ОБЩИНА КАРЛОВО,
СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – гр. КАЛОФЕР,
НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ХРИСТО БОТЕВ“ –гр. КАЛОФЕР И
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ-1869“ – гр. КАЛОФЕР
Най-учтиво Ви канят
на Национален ученически събор,
посветен на 170-тата годишнина
от рождението на Христо Ботев
ПРОГРАМА
12 юни 2018 г.
13.30 часа


Тържествено откриване на срещата в залата на НЧ „Христо Ботев -1869“ – гр. Калофер

17.00 часа

Шествие със знамената до паметника на Христо Ботев
Рецитал по Ботеви стихове


19.30 часа

Концерт с участието на:

Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“- гр. Кърджали

Деси Добрева

13 юни 2018 г.
10.00 часа


Посещение на:
Национален музей „Христо Ботев“- гр. Калофер

Даскал Ботьово училище – гр. Калофер
Храм „Успение на Св. Богородица“ – гр. Калофер