Община Карлово

Официален сайт

КОЛЕДЕН ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА ОБЩИНА КАРЛОВО

B514 

     С много игри, танци, забава, бой със "снежни топки" и детски смях премина Коледния празник под надслов "От младежите за децата на Община Карлово", който Община Карлово и Младежкия информационен център организираха за децата на общината.
     На 23.12.2017 /събота/, въпреки студеното време, площадът на град Карлово/до къщичката на Дядо Коледа/ се изпълни с детски смях и усмивки. 
     Децата и младежите бяха поздравени от заместник-кмета на Община Карлово Стойо Карагенски, а талантливата Мария Петрова (полу-финалист в Х-фактор) създаде коледно настроение с ангелския си глас. Работливите еленчета (към Младежкия център в Карлово) бяха подготвили игри, награди и изненади за децата. А, Дядо Коледа и Снежанка не смогваха да раздават подаръци за децата, осигурени от Община Карлово и Програма "Евродеск“.
      Кака Пами от Pam's Parties затопли всички със забавна танцова програма, а младежкият Дядо Коледа бе най-отпред на танците. Дни преди празника работливите еленчета обиколиха и Социалните центрове на Община Карлово и занесоха подаръци и на децата и младежите в неравностойно положение, за да е Коледата весела за всички.
     Източник: Младежки информационен център

Промяна на работното време за отдел “Местни данъци и такси

УВАЖАЕМИ ДАНЪКОПЛАТЦИ,

В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ УКАЗАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ ДИРЕКЦИЯ “ДЪРЖАВНО СЪКРОВИЩЕ” Д Д С № 0 6 /0 5. 1 2. 2 0 1 7 г.

О т н о с н о : Годишното приключване на банковите сметки на бюджетните организации за 2017 г. и въпроси, свързани с банковото обслужване през 2018 г. ВИ УВЕДОМЯВАМЕ ЗА

промяна на работното време за отдел “Местни данъци и такси“ ГР.КАРЛОВО, УЛ.“ПАРЧЕВИЧ“ №8А
 

НА 29.12.2017Г. - ОБСЛУЖВАНЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ И ПЛАЩАНИЯ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ОТ 08.15 ДО 11.00 ЧАСА
 

НА 02.01.2018Г. РАБОТНОТО ВРЕМЕ ЩЕ Е ОТ 11.30 ДО 17.00 ЧАСА

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЛЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ:

0335/54 696, 54 697, 54 698 и 54 693

GERB KARLOVO

Благотворителна Коледа в село Розино

B512 

     За поредна година под патронажа на кмета на с. Розино – Ангел Шаламанов се организира благотворителна инициатива за събиране на средства и помощи за деца, останали без родители. Тази година се включиха и победителките в „Царица на розата“ гр. Карлово: Елисавета Стоенчева (2006 г.), Николета Сотирова (2009 г.), Милиана Танчева (2012 г.).
      Поздрав към всички отправиха коледарите при ДГ „Ана Козинарова” – с. Розино.
     Приветствени слова отправиха Царица на розата гр. Карлово - Николета Сотирова, кметът на село Розино - Ангел Шаламанов и  директорът на ОУ ”Хр. Г. Данов”- Таня Караколева.
     Източник: Кметство с. Розино

B513

Карловската болница получи дарение на апаратура

 
1388М    Благотворителна инициатива събра средства, с които бе закупен апарат – Флебопреса, необходим на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ за следоперативно лечение на рак на гърдата. Идеята за дарението е на Ротари клуб – Карлово, активно подкрепена със средства от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, бизнесмените Христо Христев, Любо Белперчинов и Петър Даскалов. В набирането на средства се включиха и служителите на общинска администрация, което ще помогне закупуването на още един такъв апарат, необходим на нуждаещите се пациенти. Флебопресата, която ще бъде в отделението по физиотерапия, ще спести много време и средства на оперираните жени, които до сега се е налагало да ходят по няколко пъти в седмицата до Пловдив, за да го ползват. Днес апаратът беше предоставен на управителя на болницата д-р Христо Пелев. Той благодари за дарението и за помощта на общинските съветнички Павлина Брайкова и Ерма Попова – активно съдействали за реализиране на инициативата.
    Председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков благодари на д-р Кабаиванов за това, че са се обединили около една жизненоважна кауза и по негово предложение в нея се включели карловските бизнесмени. Началникът на отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ д-р Иванов благодари за предоставения апарат, което от своя страна ще увеличи контингента на отделението, защото до този момент тези пациенти не са могли да ползват услугите на отделението. 
    Д-р Кабаиванов благодари на тримата бизнесмени, които винаги се включват в благотворителни инициативи и заяви: „С такива хора, нашият град винаги ще върви напред“. Той пожела на всички спокойни и весели празници и щастливо посрещане на Новата година.

1387М


1389М

В памет на загиналите в борбата срещу световния тероризъм

1678g
    На 2
2.12.2017 г. пред „Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм” в района на 61 Стрямска механизирана бригада се проведе ритуал-панихида и поднасяне на венци и цветя за почитане паметта на загиналите военнослужещи в борбата със световния тероризъм.
     Да почетат паметта на загиналите на ритуала присъстваха заместник-министърът на отбраната г-н Анатолий Величков, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет - Карлово г-н Теодор Шойлеков, о.з. полковник Антон Мерудийски – председател на СОСЗР-Карлово, граждани, близки, приятели и колеги на загиналите военнослужещи.
      В словото си заместник-министърът на отбраната г-н Анатолий Величков каза, че подвигът и саможертвата на загиналите войни няма да бъдат забравени и те ще останат завинаги в пантеона на българската бойна слава.
    Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев отбеляза, че споменът за загиналите е памет за Българската армия, защото те са героите на новата ни военна история, защото и сега, и в бъдеще ще ги нареждаме сред хилядите български войни, допринесли за българската бойна слава.
В памет на загиналите военнослужещите бе отслужена заупокойна молитва от Архиерейският наместник на Карловската духовна околия - отец Марко.
   За почитане на тяхната памет и героизъм венци и цветя бяха поднесени от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, командира на 61 мбр, кмета на община Карлово, председателя на Общински съвет - Карлово, представители на СОСЗР –Карлово, колеги, приятели и близки на загиналите.       
1679g