Община Карлово

Официален сайт

Детска градина „Зорница” Карлово се включи в кампанията „Розова фланелка”

1723g
   
  Детска градина „Зорница“ Карлово се включи в кампанията „Розова фланелка“ и всички деца дружно казаха „Не на тормоза и насилието“. Всички деца, учители и персонала на градината бяха облечени в розови блузки в знак на протест срещу тормоза и агресията сред децата и младежите в училищата. Инициативата беше организирана и проведена от младежкото сдружение „Млади, активни, креативни“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ гр. Карлово. Организаторите разказаха на децата историята, която е провокирала международното отбелязване на Деня на розовата фланелка. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
    Организаторите бяха подготвили много интерактивни игри, с които насочиха вниманието на децата към толерантността, приемане на различията, уважаване на мнението на другия, намаляване на агресията по между им и насърчаване на приятелски отношения. Децата се прегръщаха приятелски, наричаха се с красиви думички и много се смяха и забавляваха. На децата бяха раздадени малки хартиени розови фланелки с надпис „ Нека спрем тормоза в училище“, завързани в мартеница. Като посланик на национална кампанията „Да бъдеш баща“, екипът на сдружение „Млади, активни, креативни“ раздаде на децата флаери, с които децата да се обърнат към най-важните за тях мъже – бащи, дядовци, батковци, чичовци, вуйчовци и др., за да поговорят с тях по някои важни въпроси, свързани с агресията и тормоза.

Зимната обстановка в община Карлово на 28.02.2018 г

1450M 

     Във връзка със сложните метеорологични условия, ваканцията на учениците се удължава. Министерството на образованието и науката е отговорило с положително становище на искането на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за обявяване на дните 28.02., 01.03. и 02.03.2018 г. за неучебни дни за всички училища на територията на община Карлово.
     Към настоящия момент зимната обстановка в общината е нормална. Няма затворени пътища и прекъснато електрозахранване. Поради натрупалата нова снежна покривка е създадена организация за извозване на снега от автобусните спирки на територията на град Карлово. Екипи от служители на общинска администрация почистват района на болницата, Медицинския център и Общинския пазар, площад „20-ти юли“, спирките и тротоарите. Работници разпръскват пясък и сол по улицата с продажба на мартеници и местата където има по-голям поток от пешеходци. Поддържа се постоянна връзка с кметовете на населени места и своевременно се реагира на подадените от тяхна страна сигнали. В действие са снегопочистващите машини. Общинският щаб за зимно поддържане работи денонощно и отново призовава гражданите да се съобразяват със зимната обстановка и натрупания сняг. Шофьорите да карат оборудвани за зимни условия автомобили и да се съобразяват със затруднената зимна обстановка. Поради очакваните ниски температури и опасност от заледяване, възрастните и болни хора да излизат от домовете си само при необходимост.
     Приканват се гражданите, собствениците на търговски обекти и фирмите да почистват тротоарите пред имотите си, за да се избегне опасността от инциденти.
     На телефони 0335/54-555и GSM 0896 686 704 могат да се подават сигнали за затруднена обстановка или инцидент.
pochistvane 2802