Община Карлово

Официален сайт

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри фотоизложбата „И днес йощ Балканът…“

1456М
   Фотоизложба на участници в националния фотографски конкурс „И днес йощ Балканът…“, посветена на 60 години от създаването на Национален парк-музей „Шипка“, откри заместник-кметът на община Карлово Антон Минев в Исторически музей - Карлово. Изложбата е посветена на Националния празник 3-ти март и представя наградени творби на професионални и любители фотографи.
   Тази изложба е осъществена по инициатива на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ с подкрепата на Министерство на културата, Българска фотографска Академия Янка Корчева и Художествена галерия –Казанлък. До сега изложбата е била представяна в Казанлък и в Разград и третият град, в който гостува е Карлово. 
  Идеята на проекта е била да участват, както професионални фотографи така и любители без възрастова граница на участниците. Проектът е бил насочен предимно към по-младите фотографи, за да поддържа и подкрепи творчество с патриотична насоченост, посветено на героичната и величава Шипченска епопея. Участвали са над 100 фотографии от цялата страна, като изложените са 44 тези, които са отличени при прецизната селекция на авторитетно жури от представители на Министерство на културата, професионални фотографи и историци от НПМ „Шипка-Бузлуджа“. Директорът на Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ Мирослав Колев е един от участниците в националния фотографски конкурс, получил награда за снимката „Войнишка землянка – Анатолий Столетов“. Родственикът на ген. Столетов е фотографиран от Мирослав Колев през 2013 година, когато гостува в община Карлово. 
   На изложбата присъстваха: секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, директорът на Историческия музей - Мария Деянова, директорът на НМ "Васил Левски - Дора Чаушева, директорът на Общинска библиотека "д-р Иван Богоров" - Милослав Колев, карловски общественици и граждани. 
    Изложбата ще бъде представена в залите на ИМ-Карлово до 2 април 2018 г.

1457M

1460M
1458M

Ученици от СУ „Христо Проданов“ представиха изложба, посветена на Националния празник - 3 март

B532 

     В центъра на Карлово ученици от СУ „Христо Проданов“ представиха изложба, посветена на Националния празник – 3 март. Паната са изработени от деца, членуващи в клубовете „Краезнание“ и „Мултимедийна работилница“ при СУ „Христо Проданов“, с финансовата подкрепа на община Карлово. Изложбата бе открита от заместник-кмета на общината – Антон Минев. Той поздрави учениците за тяхното старание и за труда, който са вложили в изработването на тези пана, които са уникални. Децата бяха поздравени и от директора на училището - Марияна Маринова, а своето есе, посветено на 3-ти март, прочете ученичката Венцислава Писачева.
     Изложбата представлява четири големи винила, които са преместваеми и представят събития, свързани с Карлово по време на Руско –Турската освободителна война.Зимната обстановка в община Карлово на 01.03.2018 г

1453М

    Към настоящия момент на територията на община Карлово няма затворени пътища и прекъснато електрозахранване. По подадени сигнали на кметовете от населени места за опасни участъци с навявания и преспи по пътя Дъбене – Карлово, Карлово – Ведраре и Кърнаре – Христо Даново, получени тази сутрин между 4 и 6 часа, е реагирано своевременно и опасностите са отстранени. Основен приоритет днес е опесъчаване на общинската пътна мрежа, тротоарите, площадите и улиците в населените места. 
Поради опасността от падащи висулки, Общинският щаб за зимно поддържане призовава гражданите, собствениците на търговски обекти редовно да оглеждат покривите на своите имоти и да отстраняват висулките, а гражданите да се движат на разстояние от сградите и с повишено внимание. Отново съветваме възрастните и болни хора да излизат от домовете си само при необходимост. 
   На телефони 0335/54-555и GSM 0896 686 704 могат да се подават сигнали за затруднена обстановка или инцидент.

1454М