Община Карлово

Официален сайт

КЛУБ „ МЛАД ЕКСКУРЗОВОД”

1876g
      На 19 и 20.06.2018 г. в Национален музей „Васил Левски” гр. Карлово се проведе обучение на младежи, желаещи да са част от клуб „Млад екскурзовод”.
Тази съвместна инициатива на МКБППМН Карлово и Национален музей „Васил Левски” Карлово има превантивна цел да ангажира свободното време на децата и младежите.
     Младежите посетиха родната къща на Апостола, експозиционната зала, мемориалния параклис "Всех святих болгарских", Чардаклиевата и Онбашиевата къща. Получиха информация как да представят не само родната къща на Васил Левски, но и историческите места в Карлово, свързани с неговия живот и дело.
      Дора Чаушева Директор на музея, запозна присъстващите с историята на музея и професията екскурзовод. Тя подчерта, че е една динамична и интересна професия, даваща възможност да се общува с различни хора. Виктор Комбов Уредник, разказа за живота на Васил Левски, за неговото семейство и родната му къща, като представи презентация по тази тема. Даяна Методиева екскурзовод в музея, сподели за детската работилница, където най – малките посетители имат възможност да изработят сами и отнесат със себе си спомен от родната къща на Васил Левски. Тук те могат да се включат като доброволци в инициативата „Деца помагат на деца” и да станат част от екипа, работещ вдетската работилница.
     Всеки участник след проведен тест, получи сертификат за преминато обучение „Млад екскурзовод”, подаръци от музея и възможността в удобно за него време да бъде част от екипа на НМ „Васил Левски”. Нели Минчева Секретар на МКБППМН Карлово, благодари на младежите за проявеното желание за участие и изрази мнение тази инициатива да стане традиция и да се провежда всяко лято.

Изнесена приемна на кмета на община Карлово в с. Климент

1586М
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в Климент, на която жителите на населеното място имаха възможност да поставят свои проблеми и предложения. 
   На приемния ден бяха поставени въпроси за настилка на улиците в селото, подмяна на водопроводи и оформяне на парково пространство. 
   Д-р Кабаиванов информира, че ще започва възстановяване на пътната настилка по пътя от Войнягово до Климент и се търсят възможности, за да бъде направена сграда за читалище в Климент, каквато липсва. 
   Жител на населеното място изказа благодарност към кмета д-р Кабаиванов и кмета на Климент Мано Манов за направеното в селото до момента с общински средства. 
   На приемната присъстваха секретарят на общината Стефан Стефанов и специалисти от общинска администрация.

1587М

Община Карлово желае да сключи договор с лицензиран оценител

ОБЯВЛЕНИЕ


  

     Община Карлово желае да сключи договор с лицензиран оценител за изготвяне на експертни пазарни оценки на земеделски земи, недвижими имоти, машини и съоръжения, собственост на Община Карлово и преоценка или актуализация на изготвена оценка .

       За допълнителна информация на тел. 0894471759  

GERB KARLOVO


Туристи от Индонезия посетиха лавандулови полета край Карлово

1583M
    Празникът на розата отмина, време е за лавандулата! Община Карлово, Комплекс "Старинно Карлово" посрещнаха първите туристи, дошли да се потопят в лилавите полета, привлечени от аромата и свойствата на етерично-масленото растение. Гостите бяха от далечната Индонезия и минавайки транзитно през България, на път за Румъния, избраха да направят спирка именно в Карлово. В лавандуловите полета се срещнаха със собственика, който им разказа интересни факти за отглеждането на ценната култура. Получиха китки с лавандула и се снимаха за спомен. За финал в "Бухаловия хан" ги очакваше чаша студен ободряващ чай ...от лавандула, естествено.

1584M

1585M

ДЕЦА ОТ СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР „ПО-ДОБРЕ ЗАЕДНО“ КЪМ ОБЩИНА КАРЛОВО МЕСИХА ХЛЯБ С ТАТКОВЦИТЕ СИ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА БАЩАТА

1577М

    По повод Световния ден на бащата децата от Социален център "По-добре заедно" към Община Карлово, функциониращ по проект
BG05M9OP001-2.004-0026-C01 посетиха Музея на хляба в Копривщица. Музеят се ръководи от Ангел Ангелов,известен още като "най-големият тиган на Балканите", който заедно с племенника си Димитър, разказаха на децата историята на хляба от неолита до днес, месиха и играха заедно. Идеята бе децата да видят, че и мъжете също може да готвят и помагат вкъщи, а хлеботерапията е доказано успешен метод за социално включване на деца със СОП. След заниманията за децата в центъра по време на Дните на добри дела 2018 с Даниела Танева от Хлебна къща-Пловдив специалистите към центъра видяха положителния ефект върху децата и продължават да предлагат интерактивни занимания за развитие на децата и сплотяване на семейството. 
    Благодарности към всички татковци и батковци,които се включиха в инициативата!
Източник: Социален център „По-добре заедно“

1578М

1579М

1580М