Община Карлово

Официален сайт

        1666g
      Художникът Станимир Видев финализира тържествата по случай своята шестдесет годишнина с изложба живопис, която вчера бе открита в Общинска Художествена Галерия Карлово /ОХГ/. Известният български художник бе избрал ОХГ Карлово, за да отдаде своята почит към родното си място гр. Баня. За да бъде празникът още по-вълнуващ, творецът бе поканил и своите близки приятели и колеги Георги Щърбев, Здравка Василева, Веселин Узунов, Емил Атанасов и Ненко Чанев.
   Директорът на ОХГ Димитър Рашков откри изложбата и пожела на  Видев още много години да ни радва и зарежда със своите прекрасни творби.
    „..Това е една изложба, която е събрала творбите на художници с различен почерк и силна индивидуалност. С тях ме свързва многогодишно приятелство, което не се осланя единствено на творческа, но и на духовна връзка”, каза Видев, който е и куратор на експозицията.
      Станимир Видев е член на СБХ и на Общество на художниците към фондация „Филипополис”. Двукратен носител е на наградата „Пловдив – 1997 и 2007 г.”, на Националната награда „Васил Левски” за 1987г., двукратен носител е на Наградата за живопис на Дружеството на пловдивските художници и мн.др. Творбите на Видев присъстват в една от най-известните и богати колекции – тази на белгийския предприемач и ценител Юго Вутен.
     На изложбата присъстваха граждани, гости и приятели на творците от цялата страна.