Община Карлово

Официален сайт

1061M
    На традиционния кукерски празник, който се проведе в кв. Сушица на Сирни Заговезни, кметът д-р Емил Кабаиванов поиска прошка от всички. „Простете и бъдете простени”, се обърна той към хората и даде начало на традиционните кукерски игри. Гостуващи кукерски състави от селата Габров дол и Широка лъка представиха своите изпълнения с атрактивни костюми, а децата от филиала към Детска градина „Слънце” също дефилираха маскарадно облечени. Групите - „Белодрешковци” и „Баджаци” от Сушица изпълниха танците си пред стотиците хора на площада и прогониха злото със
  силен звън на хлопки. Д-р Кабаиванов награди най-малкия кукер от Сушица – Георги Куков и поздрави родителите му за това, че възпитават родолюбив дух и предават народните обичаи и традиции в своите деца.
   
Кукерският състав на квартал Сушица към НЧ „Васил Левски – 1927 г.” е един от най-големите в общината, носител е на престижни отличия.
   
Тази година, в края на март и началото на април, самодейният състав към НЧ „Васил Левски – 1927 г.” ще представи община Карлово на фестивала на побратимените градове в Конин, Полша. Това съобщи кметът на празника в Сушица.

1062M
1063M
1064M
1065M