Община Карлово

Официален сайт

1367М
   По повод  Международният ден на доброволеца(5 декември) местното сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в Карлово получи признание за 10-годишната си работа в сферата на младежката дейност и насърчаване на младежкото доброволчество. С над 150 международни проекта по програмата, 11 проекта по Европейска доброволческа служба и различни кампании и инициативи на местно ниво сдружението е сред най-активните младежки организации в страната. 
   На валоризационната конференция на програма „Еразъм+“ сдружението бе сред петте организации за цяла България получили признание и награди за работата си с младежи-доброволци. За конкурса „Най-добра доброволческа инициатива“ тази година сдружението кандидатства с инициативата за изграждане на „Якото място в Карлово“ в Парк „Войнишката майка“ –инициатива, която стана възможна благодарение на проекта на сдружение „БГ Бъди активен“, но и основно на доброволческия труд и ентусиазъм на всички, активно включили се в обновяването на парка - деца, младежи и граждани. 
   „Признанието ни ангажира и мотивира, като Младежки информационен център и Евродеск точка, да продължим да предоставяме възможности за активно младежко включване в местни, национални и международни проекти, за да допринасяме както за личностното израстване на доброволците, така и за подобряване средата на живот за цялата местна общност. Предметните награди, които получихме ще допринесат за подобряване работата по проекти на организацията: магнитна дъска за планиране на нови проекти, професионален фотоапарат за по-добра визуализация на инициативите и проектите ни, пътнически сак за още много международни проекти по програма "Еразъм+" и зарядно, за да се презареждаме с нови сили, идеи и емоции.“, споделя ръководителя на организацията Цветина Захарлиева. 
   Организацията подготвя доброволческо парти за всички свои активни младежи - доброволци, но преди това ги чака още една доброволческа акция, насочена към децата на Община Карлово. Очаквайте повече информация за инициативата „От младежите за децата на Община Карлово“ скоро.
Източник: СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“    
1368М 1369М