Община Карлово

Официален сайт

РАБОТНА СРЕЩА ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ МЕЖДУ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА ОСНВ – ГР. КЪРДЖАЛИ и МКБППМН – ГР. АРДИНО

1809g
       
 На 20.04.2018 г. по покана на МКБППМН - Карлово и клуб "Доброволци към МКБППМН", доброволците от Общински съвет по наркотични вещества - Община Кърджали под ръководството на Валентина Грудева - Секретар на ОСНВ – Кърджали, Евелина Чолакова - гл. специалист в ОСНВ - Кърджали и Секретаря на МКБППМН Община Ардино Мехрибан Ардалиева  проведоха работна среща в зала "Васил Караиванов".
          Нели Минчева Секретар на МКБППМН Карлово откри срещата и каза, че такива събирания дават възможност за споделяне на опит и професионализъм и създаване на добри партньорства. Доброволците от Карлово и Кърджали представиха в презентации своята дейност и добри практики, начертаха бъдещи съвместни дейности. Всички участници получиха подаръци.
        Доброволците посетиха Туристически комплекс "Старинно Карлово", паметника на Васил Левски и на братята Евлоги и Христо Георгиеви, Национален музей „Васил Левски".

Източник: МКБППМН Карлово 

Община Карлово и МБАЛ "д-р Киро Попов" организират безплатни сърдечно-съдови и съдови прегледи

Untitled 3
   След проведена среща на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов с проф. д-р Генчо Начев, община Карлово и МБАЛ „д-р Киро Попов“ организират безплатни медицински прегледи за сърдечно-съдови и съдови заболявания (на крайниците). Прегледите ще се проведат на 26.04. и 27.04. 2018 г. от 07.00 до 18.30 ч. в МБАЛ „д-р Киро Попов“ Карлово и ще бъдат осъществени от доц. д-р Борислав Ацев и екип на УМБАЛ „Света Екатерина“ – София.
   Записвания в МБАЛ „д-р Киро Попов“ при секретарката на управителя на болницата.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства войводите от „Пазители на българщината“

1508M
   Патриотичното сдружение „Пазители на българщината“ проведе първата си Войводска среща за 2018 година и общото събрание на сдружението в Исторически музей – Карлово. Патриотите бяха посрещнати в Карлово от членовете на местната войводска чета и с изпълнение на камерен състав от Фолклорен ансамбъл „Розова долина“ с ръководител Мирослав Василев. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства съвременните български войводи и техния председател Христо Димитров – създател и продуцент на НФА „Българе“. След приключване на общото събрание на сдружението, всички заедно поднесоха венец и цветя пред паметника на Васил Левски. 
   По повод 170 години от рождението на Христо Ботев, сдружение „Пазители на българщината“ дариха на НЧ „Христо Ботев 1869“ в Калофер постер с цитат от великия поет. От читалището благодариха за жеста и от своя страна подариха на инициаторите рамкирана Калоферска дантела.

1509M

1510M

1511M

1512M

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЗИНСЕКЦИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАРЛОВО

ОБЩИНА КАРЛОВО
В изпълнение на чл. 9, ал. 2 от Наредба 15 от 2004 г. за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности
УВЕДОМЯВА:
Жителите на Община Карлово, че в периода от 23.04.2018 год. до 27.04.2018 год. ще се извърши дезинсекция на зелените площи на територията на Община Карлово, с препарат “РОТРИН 200”, който е включен в Регистъра на МЗ за разрешените биоцидни препарати.
Третирането ще се извърши в интервала от 5 ч. до 10, 00 ч. и от 19,30 ч. до 24,00 ч. , съгласно горецитираната Наредба.
До всеки обработен обект ще бъдат поставени указателни надписи с текст: Внимание! Пръскано е с отроваи отбелязана дата на пръскането и карантинния период.
ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА