Община Карлово

Официален сайт

Продължава подготовката на ОФК “Левски Карлово”

Отборите на ОФК “Левски Карлово” и “Евроколеж” завършиха наравно 3 : 3 в контролна среща, играна днес на стадиона в с. Оризари.

           Головете в днешната среща отбелязаха:

          0 : 1   Васил Стефанов

           1 : 1   Георги Куртев   ( дузпа )

           2 : 1   Иван Чергев     ( дузпа )

           2 : 2   Георги Куртев  

           3 : 2   Георги Куртев  

           3 : 3   Иван Чергев     ( дузпа )

         Старши треньорът на ОФК “Левски Карлово” Красимир Манолов заложи на същият стартов състав от предишните контроли с една промяна – на мястото на напусналият отбора Валентин Сливов като титуляр започна Ангел Тимнев.

         Цветан Тодоров – Никола Данчев, Янко Вълканов (капитан на отбора), Борис Бисеров, Боян Пенев - Иван Тилев, Ивелин Костов, Лъчезар Ангелов, Васил Стефанов – Ангел Тимнев, Иван Чергев.

           През второто полувреме в игра влязоха и юношите Тодор Колев, Димо Георгиев, Данаил Цонков и Петър Тричков.

             През следващата седмица в отбора ще бъдат изпробвани още няколко юноши.

           Следващата контролна среща е в петък – 28 юли от 18,30 ч. в Карлово на стадион “Васил Левски” с отбора на “Асеновец” – Асеновград.

            Първенството в Трета лига – Югоизточна зона започва на 12 август, като жребият ще бъде изтеглен на 2 август в ЗС на БФС – Пловдив.

             Програмата за срещите на ОФК “Левски Карлово” от есенния полусезон в Трета лига – Югоизточна зона ще бъде побликувана същият ден в официалния сайт на отбора.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера

1580g
        Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера.
    Официални гости бяха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, Иво Андонов директор на дирекция в Министерство на отбраната, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, народният представител Десислава Костадинова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, бригаден генерал Явор Матеев командир на 68-ма бригада „Специални сили”.
   По време на церемонията по откриването бяха прочетени поздравителни адреси от Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и Екатерина Захариева вицепремиер и министър на правосъдието. Специална грамота от министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе връчена на Николай Зайчев кмет на община Пещера. Бяха поднесени венци и цветя на новия паметник на Васил Левски.
Източник : Пазарджишка Марица 
1581g

Общинска организация на инвалидите Карлово спечели първо място на Републикански фестивал

B414

     Общинска организация на инвалидите Карлово спечели първо място на XI Републикански многожанров фестивал за хора с увреждания, който се проведе в град Перник на 22-ри юли. С престижната награда бе удостоена мъжката фолклорна група от Карлово, а сребърен медал спечели Екатерина Хаджийска, която със своята народна песен заплени журито. Във фестивала се включиха близо 1500 души от цялата страна, както и гости от Република Македония. Председател на журито бе известната българска изпълнителка Мими Иванова.
     Общинската организация на хората с увреждане от Карлово спечели и още два златни и един бронзов медал от V Национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности “Открий себе си и мечтай”, който се състоя в град Неделино. С двата златни медала бяха наградени Мъжката фолклорна група и Величка Иванова, а бронзовия спечели Екатерина Хаджийска.
B415

Национален събор, посветен на Апостола

77k

      За първи път в родния град на Апостола – Карлово се проведе Национален патриотичен събор, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски. Той бе организиран от ПФК “Левски” София, Национален клуб на привържениците на Левски София и община Карлово. Съборът имаше богата програма, която включваше спортни и културни мероприятия.

        Проведе се приятелски мач на стадион „Васил Левски“ между представителния отбор на ФК „Левски“ София и Национална селекция от футболисти, състезаващи се в отбори, носещи името „Левски“ в системата на БФС. Мачът бе открит от втората подгласничка на Царица Роза 2017 – Цветелина Маркова. Приятелската среща завърши с равен резултата 2:2.

       След мача с тържествено шествие всички фенове се отправиха към паметника на Апостола за поклонение и поднасяне на цветя и венци. Там те бяха поздравени от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който припомни и за великите дела на Дякона. Актьорът Янко Лозанов рецитира патриотичен стих. Шествието завърши с красива заря и факелно шоу. Програмата продължи на площад „20-ти юли“ с рок концерт на група „Епизод“.

78k


Писмо от МРРБ - прекратяване приема на документи от Сдружението на собствениците по Националната програма за енергийна ефективност

Община Карлово прекратява приема на документи от Сдружението на собствениците по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради във връзка с писмо на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. 

1578g
1579g